Netflix series top 10 van het najaar 2021

Media door Laura

De zomer is voorbij, maar niet getreurd. Het einde van het zomerseizoen betekent dat er een nieuw televisieseizoen aankomt. In het najaar zijn er weer enorm veel nieuwe top series op Netflix te bingen. Zoals You, Sex Education en La Casa de Papel. Wij zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

netflix series top 10

Top 10 Netflix series najaar 2021

1. La Casa de Papel

De Spaanse serie La Casa de Papel (of Money Heist in de US) is al jaren een dikke hit op Netflix. Een groepje criminelen worden samengebracht door El Professor, die hen allemaal schuilnamen als Tokio, Berlin, Nairobi en Denver. Het doel? De Koninklijke Munt van Spanje bestormen en de 2,4 miljard dollar stelen die daar opgeslagen ligt. Het klinkt als een onmogelijk plan, maar de hyperintelligente Prof fluistert de groep vanaf een geheime locatie instructies toe. 

Het langverwachte seizoen 5 van La Casa de Papel staat nu online! Kun je niet genoeg krijgen van de La Casa de Papel-vibes? Bekijk dan ook deze series die erop lijken.

  • Acteurs: Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Pedro Alonso
  • Aantal seizoenen: 5
  • IMDb-score: 8,3

2. Sex Education 

Een van de beste en meest leerzame Netflix series is zonder twijfel Sex Education. Jep, zelfs volwassen dertigers steken wat op van de seksuele wijsheden van 'Sex School' van Otis en Maeve. Nog niet bekend met deze goede serie? Het gaat over een groepje tieners van Moordale High in Engeland. Otis is zoon van bekende seksuoloog en ziet dat het misgaat met de seksuele opvoeding van de school. Hij en de feministische Maeve besluiten hun eigen 'sex clinic' te starten om hun medestudenten te helpen.

Het langverwachte seizoen 3 van Sex Education verscheen 17 september. Goed nieuws als je het al gebinged hebt en nog meer hormonale avonturen van Otis, Maeve, Ruby, Eric en co. wil zien? Het vierde seizoen is al aangekondigd door Netflix! Waarschijnlijk zal het vervolg in het najaar van 2022 te streamen zijn.

  • Acteurs: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey, Ncuti Gatwa
  • Aantal seizoenen: 3 (seizoen 4 is aangekondigd)
  • IMDb-score: 8,3

3. You

You volgt boekverkoper Joe (Penn Badgley). Op het eerste gezicht lijkt hij de perfecte schoonzoon. Hij is intelligent, attent en zorgzaam. Eigenlijk iets te zorgzaam. Als hij smoorverliefd wordt op schrijfster Beck in seizoen 1 en Love is seizoen 2, dan verandert hij in een überstalker. Hij heeft alles voor deze vrouwen over, hij is zelfs in staat om hun foute vrienden of akelige broer uit de weg te ruimen...

In seizoen 3 van You gebeurt er iets wat we nooit hadden verwacht. Joe wordt vader! Hij en Love zijn voor hun problemen gevlucht naar de suburbs waar ze hun eerste kindje samen op de wereld zetten. Dat belooft wat. Seizoen 3 verschijnt 15 oktober. Nog meer goed nieuws. You seizoen 4 is ook aangekondigd.

Kun je geen genoeg krijgen van spannende Netflix-series zoals You? Deze zul je ook fantastisch vinden.

  • Acteurs: Penn Badgley, Victoria Pedretti, Ambyr Childers, Elizabeth Lail
  • Aantal seizoenen: 3 (seizoen 4 is aangekondigd!)
  • IMDb-score: 7,7

4. Good Girls

De zussen Beth en Annie en hun beste vriendin Ruby komen flink wat geld te kort. Om van die rode cijfertjes af te komen, bedenken ze een 'waterdicht' plan... Ze gaan de supermarkt waar Annie werkt overvallen. What could go wrong? Juist, ja. Alles natuurlijk. Installeer jezelf op de bank met voldoende drinken en snacks erbij, want dit is een echte binge-waardige serie waar je niet vanaf komt.

  • Acteurs: Christina Hendricks, Retta, Mae Whitman, Manny Montana
  • Aantal seizoenen: 4
  • IMDb-score: 7,8

5. The Crown

Ben je stiekem geobsedeerd met het lief en leed van de Britse royals? Dan is The Crown op je lijf geschreven. Het wordt ook wel een van de beste Netflix-series genoemd. En wij begrijpen wel waarom. De setting is prachtig, de acteurs spelen de sterren van de hemel en de kostuums en het decor zijn. Hoewel Netflix duidelijk maakt dat The Crown niet 100% de realiteit is, heb je toch het idee dat je een stiekeme 'behind the scenes'-kijkje krijgt van de mysterieuze Britse koninklijke familie.

  • Acteurs: Olivia Colman, Helena Bonham Carter, Tobias Menzies
  • Aantal seizoenen: 4 (seizoen 5 is 2022 te zien)
  • IMDb-score: 8,6

6. Sex/Life

Een van de meest spraakmakende Netflix-series van 2021 was ongetwijfeld Sex/Life. Het kon ook niet anders, een serie waarin de acteurs vaker uit de kleren gingen dan ze droegen. Sex sells natuurlijk. Iedereen had het vooral over de douchescene in aflevering 3. Dan bedoelen we natuurlijk de indrukwekkende aubergine van personage Brad. Leuk weetje: de twee hoofdrolspelers Sarah Shahi en Adam Demos hebben in real life ook een relatie.

Heb je de serie al gebinged en sta je nu al een tijdje droog? Dan hebben we goed nieuws voor je: Sex/Life seizoen 2 is al aangekondigd!

  • Acteurs: Sarah Shahi, Mike Vogel, Adam Demos, Margaret Odette
  • Aantal seizoenen: 1 (seizoen 2 is aangekondigd!)
  • IMDb-score: 5,6

7. Stranger Things

Eighties vibes met een vleugje sci-fi. Stranger Things is niet iedereen cups of tea, maar wij zijn er dol op de unieke serie. Wat de Netflix-show ook zo one of a kind maakt, is dat de hoofdrolspelers bijna allemaal kinderen zijn. Maar dat deert niet, want ze krijgen te maken met heel volwassen problemen. Hun vriendje Will verdwijnt van de een op de andere dag. Zijn vriendjes gaan op onderzoek uit en ontdekken dat er veel meer is tussen hemel en aarde...

Momenteel is seizoen 1 tot en met 3 van deze Netflix-serie te streamen. Wie dat al gedaan heeft, moet nog even geduld hebben. Het vierde seizoen is nog in post-productie en zal in 2022 verschijnen. Kijk in de tussentijd een andere tip uit onze Netflix series top 10. 

  • Acteurs: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder, David Harbour, Gaten Matarazzo
  • Aantal seizoenen: 3 (seizoen 4 verschijnt in 2022)
  • IMDb-score: 8,7

8. Virgin River

Virgin River is een heerlijke serie om lekker bij weg te zwijmelen. Denk aan dezelfde sfeer als Gilmore Girls en Chesapeake Shores. Het gaat over Mel, een verpleegkundige uit Los Angeles. Na een traumatisch ongeluk waarbij haar man overleed besluit ze naar het dorpje Virgin River te vertrekken waar ze aan de slag gaat bij de lokale huisarts. Het dorpje heeft een echte ons-kent-ons mentaliteit met veel unieke persoonlijkheden, wat zorgt voor botsingen met de stadse Mel. Met de knappe barman Jack botert het overigens wel erg lekker, maar er ligt wel gevaar op de loer. 

  • Acteurs: Alexandra Breckenridge, Martin Henderson, Colin Lawrence, Benjamin Hollingsworth
  • Aantal seizoenen: 3 (seizoen 4 verschijnt in 2021)
  • IMDb-score: 7,4

9. Bridgerton

Dol op kostuumdrama's? Dan is Bridgerton echt de beste Netflix-serie voor jou. Bridgerton is gebaseerd op de 8-delige boekenreeks van Julia Quinn. Het draait allemaal om de familie Bridgerton en in elk boek (en dus elk seizoen) staan een van de kinderen centraal. In seizoen één ging het over Daphne, de voorbeelddochter van de Bridgerton-familie. In seizoen twee mag Daphnes grote broer Anthony Bridgerton shinen. Het tweede seizoen verschijnt waarschijnlijk eind 2021, een officiële releasedatum is er nog niet. Kun je niet wachten? Check dan welke series je moet kijken na Bridgerton.

  • Acteurs: Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Nicola Coughlan, Jonathan Bailey
  • Aantal seizoenen: 2 (3 en 4 zijn aangekondigd)
  • IMDb-score: 7,3

10. Emily in Paris

Dat Emily in Paris geen heel hoge IMDb-score heeft deert niet, met dertig minuten per aflevering kijkt de Netflix-hitserie heerlijk weg. Het gaat over Emily (je raadt het al) die in Parijs verblijft. Als enthousiaste Amerikaanse werkt ze tijdelijk bij het Franse firma van het marketingbureau uit de USA. De bruisende Emily is dolenthousiast, maar haar typisch Franse collega's zijn niet zo te spreken over haar komst. Gelukkig krijgt de modemeid genoeg positieve aandacht van haar woestaantrekkelijke onderbuurman.

Hoewel de Fransen niet blij waren met de stereotypering in Emily in Paris was de serie een enorm succes. Op 22 december verschijnt seizoen 2 Op Netflix.

  • Acteurs: Lily Colllins, Philippine Leroy-Beaulieu, Lucas Bravo, Ashley Park
  • Aantal seizoenen: 1 (2 verschijnt 22 december)
  • IMDb-score: 7,0

Maar er nog meer top Netflix series!

Netflix dropt nieuwe series bij de vleet. Een top 10 voor Netflix is gewoon niet genoeg, daarom geven we hieronder nog meer streamtips.

11. Dead to Me

Weduwe Jen is vastberaden om de moordenaar van haar man te vinden. Hij werd aangereden tijdens het joggen laat op de avond. De dader ging er met gierende banden vandoor. Naast het opspeuren van brokkenpiloten, gaat ze wekelijks naar een rouwgroep waar ze de creatieve Judy tegenkomt, die haar verloofde is verloren. Jen heef haar twijfels over Judy, maar al snel vinden ze steun bij elkaar en worden ze vriendinnen. Hun hechte vriendschap word erg ingewikkeld als blijkt dat Judy betrokken was bij het ongeluk van Jens man... 

Van Dead to Me zijn nu twee seizoenen te zien. Elke aflevering duurt een halfuurtje, dus je kan lekker doorbingen. Op seizoen 3 moet je nog even wachten. Er is nog geen releasedatum. 

  • Aantal seizoenen: 2 (seizoen 3 heeft nog geen releasedatum)
  • IMDb-score: 8,0

12. Undercover

De eerste Vlaams-Nederlandse Netflix-serie stelde niet teleur. Van Undercover zijn inmiddels drie seizoenen én een film gemaakt. Het gaat over de undercoveragenten Bob en Kim. Zij infilteren de camping waar Ferry Bouman woont, een van de grootste XTC-producenten van de wereld. Aan het eind van seizoen 1 weten ze Ferry om de tuin te leiden en draait hij de bak in. In seizoen 2 heeft Bob een nieuwe gevaarlijke missie, maar in het aankomende seizoen 3 komt de ex-drugsbaas weer om de hoek kijken. Op 12 november is het derde seizoen op Netflix te zien.

  • Aantal seizoenen: 2 (seizoen 3 verschijnt 21 november)
  • IMDb-score: 7,0

13. Squid Game

Wie kent deze top Netflix-serie inmiddels niet? Squid Game heeft Bridgerton inmiddels van de troon gestoten als best bekeken Netflix-serie ooit! In de Koreaanse serie Squid Game strijden 456 volwassenen om een geldbedrag van (omgerekend) bijna 33 miljoen euro. Hiervoor spelen ze verschillende kinderspelletjes, zoals Annemaria Koekoek en knikkeren, maar wel met een niet zo kindvriendelijke afloop. Wie 'af' is, word zonder genade geëxecuteerd. 

De spannende serie is heel erg bingewaardig, de negen afleveringen van ongeveer een uur stream je in no time weg. Gelukkig zijn er al speculaties over Squid Game seizoen 2. De regisseur heeft al laten weten dat hij het wel ziet zitten, nu is het nog wachten op de 'go' van Netflix.

  • Aantal seizoenen: 1
  • IMDb-score: 8,2

14. Maid

De miniserie Maid is net als Squid Game een goede, nieuwe serie op Netflix. Het is geen vrolijke serie, maar zeker wel boeiend. Al vanaf de eerste aflevering zit je direct in het verhaal van hoofdpersonage Alex. Alex is een jonge moeder, die op een dag besluit weg te gaan bij haar manipulatieve en aggressieve vriend. Ze gaat aan de slag als schoonmaakster. Op deze manier probeert ze voor zichzelf en haar dochtertje Maddy een betere toekomst te creëren.

Maid is gebaseerd op de biografie 'Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother's Will to Survive'. Een waargebeurd verhaal, waardoor het je waarschijnlijk extra zal raken. Niet alleen het emotionele verhaal, maar ook de goed acterende cast zorgt voor mooie recensies.

  • Aantal seizoenen: 1
  • IMDb-score: 8,6