Lifestyle / Media
Media

Deze details in 'You' seizoen 2 heb je gemist

Nu we allemaal massaal het tweede seizoen van You hebben gebingewatcht, is het tijd om de serie eens even goed onder de loep te nemen. Want ondanks dat we allemaal op het puntje van onze stoel zaten terwijl we de afleveringen keken, hebben we toch wat hints over het hoofd gezien. Wedden dat jij deze belangrijke details gemist hebt?

you seizoen 2

Lees ook: Geobsedeerd door Netflix-hit 'You'? Deze series ga je ook geweldig vinden

O ja, en spoiler alert. Als je het tweede seizoen van You nog niet hebt afgekeken, stop dan hier met lezen. En kijk de serie. Geloof ons, gewoon doen. 

1. Achtervolgd door perziken

Het is je opgevallen of niet: perziken zijn een ding in het tweede seizoen van You. Tijdens de LSD trip loopt Joe Anavrin binnen om vervolgens te vertellen dat de perziken (Peaches, a.k.a. de vermoorde Peach en haar familie), achter hem aan zitten. Ook vindt de eerste ontmoeting van Joe en Love plaats bij de fruitafdeling in de supermarkt. In het bijzonder, hoe kan het ook anders, naast de perziken. Love vraagt vervolgens aan hem 'Do you think this peach looks like a butt?,' terwijl ze een perzik omhoog houdt. Achtervolgt de moord op Peach hem dan, toch?

via GIPHY

2. De link tussen Nirvana en Joe's moeder

Anavrin is de naam van de winkel waar Joe Love ontmoet. Misschien heb je het gemist: Anarvrin is Nirvana achterstevoren gespeld. En dit is niet de enige keer dat de naam Nirvana voorkomt. Ook de winkel naast Mooney's bookstore in New York heet Nirvana. Daarbij heeft de moeder van Joe in zijn flashbacks een, jawel, Nirvana-shirt aan. En laat Beck in het eerste seizoen nou precies hetzelfde shirt dragen. Hmmm, suggereert dit op een ingewikkelde relatie tussen Joe en zijn moeder waar meer achter zit? 

via GIPHY

3. Love = evil

Wie het tweede seizoen heeft afgekeken, weet dat de grootste plot twist toch echt Love's evilness was. De verhaallijn nam een grote twist toen we er achter kwamen dat niet Joe maar Love Delilah vermoord had. Eigenlijk hadden we dit al eerder kunnen weten dat Love slecht nieuws was. Door het seizoen heen waren genoeg clues die weggaven dat Love niet zo onschuldig was als ze leek. Het boek van Beck heette bijvoorbeeld The Dark Face of Love. Toeval? Wij denken van niet.

via GIPHY

4. Forty wist meer dat we dachten

Forty was goed op weg de waarheid te ontdekken. Terwijl hij het boek van Beck probeerde te ontrafelen, kwam hij erachter dat Peach geen zelfmoord had gepleegd, maar vermoord was. Dat is te zien op het grote whiteboard, waar Forty alle openbaringen heeft uitgeschreven. Als je goed kijkt, zie je rechts op het bord 'Dr Becky killed Peach' staan. Hij was niet helemaal in de goede richting, maar goed, close enough

via GIPHY

5. Referenties naar The Shining

In het tweede seizoen van You zaten tal van referenties naar The Shining. Vooral in de aflevering waarin Forty en Joe in het hotel zitten om aan hun script te werken, en vervolgens op LSD gaan trippen, zijn veel verwijzingen te vinden. Zo is in een scène precies te zien hoe Joe de gang op komt lopen, en deze is precies op dezelfde manier gefilmd als in The Shining. Ook het tapijt wat op de grond ligt, heeft vergelijkbare motieven. Daarbij is er, net als in The Shining, de scène waar Johnny, en dus ook Joe, in een bad zit en geteisterd worden door hallucinaties. Tot slot had Rufus ook nog eens een filmposter van 'The Shining' aan de muur hangen in zijn kelder. Wedden dat jij deze referenties totaal hebt gemist?

via GIPHY

6. "Love Hooks" maakte een comeback

Heb jij het gespot? In aflevering zeven zien we dat Joe door een lijst met datingapps scrollt. In het lijstje zien we de app Love Hooks voorbij komen. Ironisch, want dat was dus de app ontwikkeld door één van Joe's slachtoffers, Benjamin J. Ashby, die hij in seizoen 1 vermoordde. 

via GIPHY

Lees ook: Bingewatchen of nooit iets afkijken? Dit zegt je Netflixgedrag over je persoonlijkheid

Beeld: Netflix