9 must-have handige apps

Media door Fleur
Apps waar je echt wat aan hebt? Ja, die heb je. Twitter, WhatsApp, Facebook… En dat was het wel. Dat is mooi, want er zijn nog veel meer apps die handig zijn om te hebben. Wij selecteerden er negen. En ze zijn nog gratis ook.

Wat zou het fijn zijn als je nooit meer de bonnen van je shopsessies in je portemonnee hoefde te bewaren. Of als je met één klik op je telefoon kon uitvinden waar de venijnige flitspalen zich bevinden voor je de A2 op scheurt. Hoera: apps die dit doen, zijn zo te downloaden. Check voor deze en andere must-have behulpzame apps, het volgende rijtje even.


1. Shazam (iOS en Android)

Je kent het wel: sta je net in een winkel/kroeg/supermarkt, hoor je een liedje dat je supergaaf vindt, maar waarvan je de titel niet weet. En voor je de tekst goed verstaat en wat steekwoorden op kunt schrijven om ‘m later te googelen, is het nummer alweer afgelopen. Gelukkig is de redding nabij: download de app Shazam! De volgende keer dat je dan een iPod-waardige song hoort, open je de app, hou je ‘m zo dicht mogelijk bij de muziek en binnen een paar seconden vertelt Shazam je met welk nummer je te maken hebt. Kom maar door met die lekkere liedjes!

2. Evernote (iOS en Android)

Ben je een verzamelaar van tekst en beeld? Dan is Evernote wat voor jou. Met deze app kun je alles wat in je opkomt en waar je tegenaan loopt, verzamelen. Mooie tekst gezien? Open Evernote en tik ‘m in. Inspirerende afbeelding gevonden? Sla ‘m op. To do-lijst maken? Spreek 'm in. Evernote bewaart alles voor je. Zo heb je dat wat je terug moet of wilt zien, in één app staan. En bekijk je je notities en afbeeldingen liever vanaf een groter scherm, dan kan dat ook: Evernote is gemakkelijk te synchroniseren met andere apparaten, zoals iPad en Mac.


3. Dropbox (iOS en Android)

Misschien heb je het al op je computer of laptop staan, misschien niet, maar het is dé file sharing tool van het moment: Dropbox. Met de gelijknamige app voor smartphones kun je ieder moment documenten lezen en delen. Ideaal voor jezelf, maar ook voor je studie of je werk. Kun je mooi onderweg wat doen als je drie uur in de trein zit.

4. Kassabonscanner (iOS en Android)

Je hebt altijd een propvolle portemonnee, maar niet omdat er dikke doekoes in zitten. Het zijn eerder de bonnetjes van je 10.000 (onnodige) uitgaven die je beursje bol maken. Met de app Kassabonscanner is dat verleden tijd! Voortaan laat je de app je bonnen scannen, die ze vervolgens automatisch koppelt aan de juiste transactie, bijvoorbeeld ‘kleding’. Op die manier zie je precies wat je aan iets uitgegeven hebt, én je draagt altijd je garantiebewijzen bij je. Zo. Heb jij weer ruimte voor je salaris in je portemonnee.


5. Type n Walk (iOS en Android)

Het mag dan misschien efficiënt zijn, geheel ongevaarlijk is het niet: iets op je telefoon tikken terwijl je aan het lopen bent. Het hele gebeuren heeft namelijk een hoog met-je-kop-tegen-een-lantaarnpaal-gehalte. Tenzij je de app Type n Walk downloadt. Hiermee kun je tikken, terwijl je tegelijkertijd op de achtergrond van je smartphone ziet waar je loopt. Byebye builen!

6. App van de dag (iOS en Android)

Je bent nog steeds blij met je smartphone, maar op je apps ben je een beetje uitgekeken. Waar vind je alleen nog leuke en interessante applicaties, die ook nog eens gratis zijn? Nou, App van de dag heeft er, je raadt het al, dagelijks een voor je! Het team van App van de dag regelt met leveranciers van betaalde apps dat zij hun app 24 uur lang gratis aanbieden. Op die manier kun je dus elke dag geheel kosteloos een app downloaden waarvoor je normaal moet dokken. En dat is fijn, want er zitten geregeld leuke tussen!

7. Juice (iOS)

Je hebt een huis, een vriend, een hond, een hartsvriendin en een dikke carrière. Of nou ja, daar ben je mee bezig. Anyway: je hebt het druk en weet eigenlijk niet meer hoe je 'energie' moet spellen. Gelukkig is daar de app Juice, waarmee je kunt zien waar je precies energie aan kwijt bent, en waarmee je het juist weer aanvult. Op die manier kun je kijken of je iets aan je energietekort kunt doen. Ondertussen stuurt de app je af en toe tips voor een extra energieboost.

 

8. Flitsmeister (iOS en Android)

Natuurlijk houd je je altijd aan de snelheidslimiet. En zo niet, dan toch, want met de app Flitsmeister weet je precies waar er flitspalen staan en wanneer je je sleehak dus even van het gaspedaal moet halen. Nul boetes gegarandeerd. Mocht je toch geïnteresseerd zijn wat er op het bonnetje komt te staan als je als een malle over de snelweg scheurt, dan heeft Flitsmeister een overzicht van boetebedragen voor je. O ja: ook als je vaart moet minderen omdat er een file voor je giechel opduikt, word je door Flitsmeister op de hoogte gesteld.

9. TVGIDS.tv (iOS en Android)

Het is donderdagmiddag 15.23 uur en je zit jezelf op je werk lekker te maken over de hoeveelheid trash-tv waar je jezelf vanavond op gaat trakteren. Maar wacht even. Wat komt er eigenlijk op de buis? En vanaf wanneer dien je met je eendelige huispak op de bank klaar te zitten? Met de app TVGIDS.tv zie je met een paar klikken wat je wanneer op je flatscreen kunt verwachten. De programma’s waar je van gaat kirren kun je ook als favorieten opslaan, zodat je altijd kunt bekijken wanneer je weer je volgende shot Geer & Goor krijgt.  

Ken jij nog handige apps?