Zo maak je zelf de suikerkoekjes uit Squid Game

Eten door Jennifer

Niet alleen de Netflix-serie Squid Game ging viral, ook de suikerkoekjes uit deze serie zijn populair! Heb je de serie al helemaal gebinged en tijd over? Goed nieuws! Dankzij dit recept kun je nu heel makkelijk het koekjesspel nadoen. Ga jij voor een cirkel, vierkant, hart of durf je de paraplu aan?

squid game netflix koekjes

Lees ook: Squid Game in no time gebinged? Deze series vind je ook leuk

Koekjes challenge

In Squid Game strijden 456 volwassenen om een geldbedrag van miljoenen. Hiervoor spelen ze verschillende kinderspelletjes, zoals Annemaria Koekoek en knikkeren, maar wel met een niet zo kindvriendelijke afloop. Als je het niet redt, dan word je zonder genade geëxecuteerd. In een van de afleveringen moeten de spelers een vormpje uit een koekje snijden met behulp van een naald. Voor de fans een leuke, smakelijke challenge, die - mocht het misgaan - in hun geval niet tot de dood leidt.

Dalgona koekje

Het ronde suikerkoekje (ook wel ppopgi of dalgona-koek genoemd) uit Squid Game is een typisch koekje uit Zuid-Korea. Het wordt meestal bij scholen uitgedeeld. De kinderen kiezen dan, net als in Squid Game, eerst een vormpje. Die wordt in het midden van het koekje gedrukt, waarna de kinderen voorzichtig rondom de afdruk moeten eten. Als dit ze lukt, dan krijgen ze een speeltje of een gratis ppopgi.

Dit heb je nodig voor Squid Game koekjes:

 • 3 el suiker
 • Bakpoeder
 • Houten pollepel
 • Mengkom met platte bodem
 • Kleine pan
 • Koekvormpjes naar keuze
 • Bakpapier

Hoe bak je de Squid Game koekjes?

 1. Eerst laat je de suiker smelten in het pannetje. Roer dit goed, zodat je de suiker gelijkmatig karamelliseert en het niet aanbrandt!
 2. Zodra de suiker een bruine kleur heeft, voeg je het bakpoeder toe. Blijf ondertussen goed roeren.
 3. Wanneer je suikergoedje een goudbeige kleur heeft, dan weet je dat het voldoende is gemengd. Giet het mengsel op een vel bakpapier.
 4. Wacht nu 10 tot 15 seconden. Let goed op de suiker en houd je pollepel in de aanslag. Vlak voordat de suiker wat harder wordt, duw je het koekje plat met de pollepel. Al kan het ook met de platte onderkant van een mengkom.
 5. Nu ga je een figuur creëren in het koekje. Gebruik hiervoor een vormpje of een scherp mes. Zorg wel dat je niet volledig tot de bodem duwt. Anders kan je de randjes te makkelijk verwijderen en wordt het wel een héél makkelijke challenge.
 6. Tot slot snijd of breek je het vormpje heel voorzichtig uit het ronde koekje. Gelukt? Vergeet dan niet even een foto of filmpje te maken van je perfecte suikerkoekje. Hét bewijs dat je niet geëlimineerd bent. Geniet ervan!
@surthycooks Responder a @_._somebody_to_love_._ acompañame a preparar las galletas dalgona de #squidgame #squidgamecookie #dalgonacookie #juegodelcalamar ♬ sonido original - Surthany hejeij

Lees ook: Nieuwe Netflix-serie Kastanjemanden zet je zeker op het puntje van je stoel