Gourmetten met kerst? Met deze trucjes stinkt je huis geen uur in de wind

Eten door Roos

Traditiegetrouw verschijnt jaarlijks weer het gourmetstel bij jullie op tafel. Reuzegezellig en bovendien erg lekker, maar die blauwe baklucht die nog dagen in huis en in je kleding blijft hangen... afschuwelijk. Hoe voorkom je dat? Nou, dat is simpeler dan je denkt.

Lees ook: Deze heerlijke vegan gingerbread koekjes moet je proberen

Meerdere trucjes tegen de stank van gourmetten

Dit is zo'n gevalletje 'Oma weet raad', want er zijn verschillende trucjes om die vieze gourmetlucht in je huis te voorkomen. Wat je natuurlijk al doet is het huis doorluchten, de afzuigkap aan en zoveel mogelijk ramen open. Dûh. Maar je kunt nog meer doen!

1. Azijn

Tijdens het gourmetten kun je een pan met water en azijn op het vuur zetten. Je zult merken dat de lucht direct een stuk frisser blijft.

2. Zwitsal

Wat je ook kunt doen, is een pannetje met een scheutje Zwitsal op het vuur zetten. Wedden dat je huis in een mum van tijd weer fris ruikt?

3. Koffie

Dit is sowieso handig als jullie na het diner graag een bakkie drinken. Zet een flinke pot koffie of laat koffie op een vuurtje verdampen. De geur neutraliseert (vieze) luchtjes.

4. Laurierblad

Deze is supersimpel: verbrand een laurierblaadje. Op die manier verdwijnen alle luchtjes in huis. Makkelijk, maar effectief!

5. Spons

Drenk een sponsje in azijn en leg het op een schoteltje in de woonkamer. Een deel van de geur zal geabsorbeerd worden. Een kind kan de was doen, gourmet ze!

via GIPHY

Lees ook: Even wat anders: 5 alternatieven op gourmetten