Smakelijk kerstdiner: Eetbare kerstbomen

Vrije tijd door Marleen_S
Vergeet kalkoenen, Flappie het konijn of Bambi het hert op tafel. Om je vier-gangen-kerstdiner helemaal compleet te maken maak je deze lekkernijen voor je gasten klaar. Geheel in kerststijl, alleen zijn deze mini-kerstbomen om te smullen.


Maak van karton een driehoekstandaard en prik daar zelfgemaakte cupcakes aan vast. Versier de cupcakes met een groene frosting (met behulp van groene kleurstof) en maak het geheel af met chocolaatjes in geel en rood verpakte folie. Sterretje erop en bon appetit!


Zin in een lekker toetje voor na het kerstdiner? Maak dan deze toren van aardbeien, chocola en wit glazuur. Doop de aardbeien eerst voor de helft in chocola en laat dit uitharden. Dip ze vervolgens in wit glazuur en bouw je toren. Tip: laat de kroontjes eraan zitten voor wat 'bladgroen' in je eetbare kerstboom.


Met een rechtopstaande wortel als basis en wat satéprikkers kun je met fruit of hartigheden als worst en kaas hele leuke kerstboomsnacks in elkaar flansen. Erg leuk voor kinderen om te maken en rond te delen als de familie op bezoek komt.


Ga de avond voor kerst lekker koekjes bakken. Steek uit het deeg allemaal sterren van verschillende grootten. Als de koekjes klaar zijn plak je de koekjes zoals in het voorbeeld bovenop elkaar vast met een beetje glazuur. Plak er vervolgens nog zilveren (of gekleurde) balletjes tussen als finishing touch


IJshoorntjes kun je tegenwoordig in elke grote supermarkt wel krijgen. Maak van boter, poedersuiker en groene kleurstof een glazuur waarmee je de ijshoorntjes insmeert. Plak deze vervolgens vast op je cupcake met glazuur en laat het even drogen. Maak met een kleine spuitzaak toefjes op je ijshoorntjes en decoreer het met balletjes. Kijk: een kerstboom!


Meer van een lekker fruithapje na de maaltijd? Volg het stappenplan hierboven en je gasten aan tafel zullen versteld staan. Gegarandeerd.


Net zoals deze smakelijk zoete aardbeienkerstboom. Makkelijker kunnen we het bijna niet maken deze kerst. Zet 'm neer op een mooie antieke schaal en het is een echte eyecatcher


Ooit het verlangen gehad zelf brood te maken? Of ben je er al erg goed in? Maak van je brooddeeg kleine bolletjes voordat je ze de oven ingooit. Als ze goed doorbakken zijn, laat je ze even afkoelen voordat je ze aan elkaar plakt. Je kunt ze ook aan elkaar vast maken met lange satéprikkers. Bestrijk het geheel mooi glanzend met een beetje boter en strooi er wat basilicumblaadjes of peterselie overheen. Yummy


Maak speculaaskoekjes en steek uit het deeg kleine bloem- of stervormen. Stapel ze na het bakken op elkaar en spuit tussen elke laag een flinke dot slagroom of zelfgemaakt schuit. Dat zijn nog eens leuke kerstkransjes!


Of maak het jezelf niet te moeilijk en fabriceer dit leuke boompje in elkaar. Kwestie van een leuke standaard scoren (of maken) en koekjes bakken en eraan hangen.
 

Welke kerstbomen lijken jou echt om te smullen?
Bron: Pinterest