Deze groentes zijn minder goed voor je dan je denkt

Eten door Anne-Fleur

Over het algemeen zou je denken dat het eten van heel veel groentes goed voor je is toch? Helaas zijn lang niet alle groentes zo goed voor je als beweerd wordt (pijnlijk). Zo zit er namelijk aan voordeel een nadeel... We hebben ze natuurlijk voor je op een rijtje gezet: de groentes die minder goed voor je zijn dan je denkt.

Deze groentes zijn minder goed voor je dan je denkt

Het is raar maar waar: niet alle groentes zijn altijd zo gezond voor je. Denk dus nog maar even goed na over je boodschappenlijstje van deze week, want deze groentes kun je af en toe beter schrappen.

Paprika

Paprika's zijn heerlijk in verschillende gerechten, maar helaas kunnen ze ook voor darmproblemen en oververmoeidheid zorgen. Oeps...

Spinazie

Ook met spinazie kun je maar beter oppassen. Niet alle spinazie is namelijk gezond voor je. Kies je voor deze bladgroente in de organische versie, dan zit je eigenlijk wel goed, maar in andere soorten kunnen zo'n vijftig verschillende pesticiden (bestrijdingsmiddelen) bevatten.

Broccoli

Oké, we gaan nu heus niet zeggen dat broccoli ongezond is, maar deze groente kan wel voor een opgeblazen gevoel in je buik zorgen. Eet er dus niet te veel van (dit geldt eigenlijk voor elk voedingsmiddel). Van je opgeblazen broccoli-buik afkomen? Eet dan bijvoorbeeld eens een banaan, avocado, komkommer, asperges, yoghurt en meloenen.

Blikgroenten

Ook blikgroenten zijn heus niet 'slecht', maar het kan in ieder geval wel een stukje gezonder. In blikgroenten zit namelijk vaak veel zout en smaakversterkers - leuk voor op het moment, maar later kun je weer last krijgen van je maag.

Mais

Hmm, gegrillde mais of lekker door een heerlijk wokgerecht: het is toch minder goed voor je dan je zou denken. Mais wordt namelijk vaak genetisch gemanipuleerd, waardoor de kans op een allergische reactie groter wordt. Heb je hier geen last van, dan is dat natuurlijk fijn voor je. Maar zeg eens eerlijk: eet jij mais vaak 'kaal'? Of doe je er stiekem toch een beetje (te)veel zout en boter bij...?

Erwten

Erwten zijn een makkelijke groente die je bij een simpel avg'tje heerlijk kunt nuttigen. Toch is zo'n erwt niet zo gezond als 'ie lijkt. Net als in mais en aardappelen zijn erwten zetmeelrijk, waardoor je sneller zou kunnen aankomen. Verder kun je ook last krijgen van een verhoogde bloedsuikerspiegel en hongergevoel.

Lees ook: Waarom je 's ochtends liever niet twee kopjes koffie achter elkaar drinkt