9 manieren om van je buikvet af te komen

Lichaam door Laura_S
Je hebt de mooiste cocktailjurk of bikini ever gevonden en je bent superblij. Er is alleen één probleempje dat je altijd heel onzeker maakt. Je buikje? Je bent niet de enige, dus hier zijn 9 tips om je buikje kwijt te raken!

Ontbijt

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als je binnen een uur nadat je bent opgestaan je ontbijt eet, dan blijven je insulinewaarden stabieler. Neem geen zoet ontbijt en probeer elke dag op hetzelfde tijdstip te ontbijten. Ga voor iets gezonds met veel vezels, zoals Brinta of volkorenbrood.

Eet om de drie uur
Je denkt misschien dat je buikje verdwijnt als je de lunch skipt, maar niets is minder waar. Als je te lang niet eet dan weet je lichaam niet goed wanneer het weer voedsel krijgt en daarom gaat het op een 'overlevingsmodus'. Alles wat je al hebt gegeten slaat je lichaam op als vet. En waar wordt het vet als eerst opgeslagen? Juist, je buik! Dus eet om de drie uur iets zodat dit niet gebeurt.Drink water

Het laatste wat je wilt wanneer je je opgeblazen en dik voelt, is een flesje water erbij gooien. Maar drink het toch wel, want je lichaam wordt gereinigd en het water voert alle afvalstoffen af. Zorg ervoor dat je altijd een flesje water in je tas hebt.

Ban de olie
Bak jij altijd met een flinke scheut olijfolie? Niet doen! Probeer eens zonder olie te bakken of met andere middelen zoals kokosolie. Als je wel olie gebruikt, zorg dan eerst dat het goed heet wordt in de pan. Op deze manier neemt je vlees en groente minder vet op dan wanneer je dit bakt in koude olie.

Loop
Heb je een baan waarbij je altijd zit? Probeer dan elke 30 minuten op te staan om ergens heen te lopen. Ga bijvoorbeeld een glaasje water halen of even je make-up checken in de wc. Neem ook vaker de trap in plaats van de lift. Het zijn kleine dingetjes, maar ze maken een groot verschil!


 
Train met interval

Een uur lang achter elkaar hardlopen in niet alleen saai, het heeft ook nog eens weinig effect. Of je nou aan het hardlopen bent, squads doet of fietst; voor elke oefening geldt dat je het beter heel intens kunt doen met intervallen.

Eet niks meer voor het slapen gaan
Je weet natuurlijk zelf ook wel dat je geen zak chips weg moet werken voordat je naar bed gaat, maar ook een gezonde snack is niet slim. Je wil liever dat je lichaam ?s nachts vet verbrandt dan dat het je avondsnacks nog moet verbranden. Zorg dus dat je na acht uur ?s avonds niet meer in de keuken te vinden bent!

Gewichtheffen
Cardiofitness is natuurlijk goed om je buikvet kwijt te raken, maar gewichtheffen net zo. Je lichaam maakt namelijk spiermassa aan en hoe meer spieren je hebt, hoe efficiënter je lichaam met calorieën omgaat en je vet verbrandt. Je kunt op die manier dus ook meer eten zonder dat je aankomt.

Doe rustig aan met alcohol
Er is niets mis met af en toe een wijntje met vriendinnen, maar onthoud wel dat elk wijntje op je buik gaat zitten. Alcohol wordt namelijk verteerd als suiker en suiker verandert uiteindelijk in vet. Zie een fles wijn dus als een pak met koekjes. (Oh nee!)
 
Heb jij last van buikvetjes?