Beauty / Lichaam
Lichaam

8 tips om vervelende geurtjes aan je vagina tegen te gaan

Reageer 0

Vind je dat je vagina stinkt, of erger: heeft iemand jou verteld dat je vagina stinkt? Haal vooral opgelucht adem: want wat andere media je ook vertellen, dat is écht niet gek. Toch kan er wel iets aan de hand zijn als je puni een andere geur heeft dan gebruikelijk. Je vagina stinkt misschien doordat je ondergoed hebt gedragen dat niet helemaal fijn ademt, misschien zijn je hormonen uit balans of je hebt een schimmelinfectie opgelopen. Om zulke klachten te voorkomen is het handig om de volgende tips te lezen. En vooral: wees een beetje lief voor je vagina. Stinkt ze een beetje? Nou, dan zorg je er gewoon extra goed voor.

Vagina stinkt

1. No shit, Sherlock: houd je vagina goed schoon. Deze tip lijkt nogal logisch als je niet wilt dat je vagina stinkt. Toch is het wel handig te weten waar zo'n geur vandaan kan komen. Wanneer vagina’s sterk ruiken, heeft dit vaak te maken met een ophoping aan bacteriën. Let op: lauwwarm water is hierbij voldoende! Is de geur erg sterk, dan loont het zich om een bezoekje aan de huisarts te brengen. Het zou dan best eens kunnen zijn dat je een infectie hebt opgelopen en dat dat de reden van de sterke geur is. Naar de dokter met een dergelijke klacht staat misschien niet heel hoog op je verlanglijstje, maar bedenk wel dat een infectie alleen maar erger kan worden als je er niets tegen doet. 

2. Grondig wassen als je vagina stinkt? Een goed idee, maar zoals we eerder al zeiden is het verstandig dit alleen met water te doen. Vergeet dus alle reclame voor producten voor een schone en geurvrije vagina: aan water heeft ze meer dan genoeg. Sterker nog, zulke producten (denk aan vaginale douches of reinigingsdoekjes) kunnen de PH-waarde alleen maar uit balans brengen. En zoals we eerder zeiden: wees een beetje lief voor je vagina. Stinkt ze een beetje en wil je het wassen? Doe dit dan voorzichtig en zeker niet met te heet water. 

3. Op warme dagen kan het extra broeien in je onderbroekje en kan het dus ook dat je vagina stinkt. Daarom is het altijd aan te raden om katoenen ondergoed te dragen, zeker als het warm weer is. Katoen ademt en zorgt ervoor dat er minder bacteriën de kans krijgen om geurtjes te veroorzaken. Verwissel je onderbroek elke dag en eventueel twee keer per dag als het nodig is, zo maak je de kans dat je vagina stinkt extra klein.

4. Wees voorzichtig met (anale) seks. Een reden voor een stinkende vagina kan zijn dat je een infectie tussen je benen hebt. Zo'n infectie kan bijvoorbeeld komen doordat de penis van je bedpartner net gewassen is na anale seks. De bacteriën die huishouden in je achterste kunnen vervolgens een infectie veroorzaken in je vagina. Ook na vaginale seks is het belangrijk dat je goed voor je vagina zorgt. Is je partner in jou klaargekomen? Probeer dan goed uit te lekker boven de wc en maak het idealiter daarna ook even schoon met een lauwwarm washandje. Of neem een verfrissende douche!

Vagina stinkt

5. Dat je vagina stinkt kan misschien ook te maken hebben met ongesteldheid. Althans, het is belangrijk je tampon regelmatig te verwisselen. Hou ongeveer twee uur aan en vergeet het niet! Zet desnoods een alarm op je telefoon. Je kunt er namelijk niet alleen een stinkende vagina van krijgen, maar je hebt ook kans op nare ziektes. 

6. Wist je dat als je vagina stinkt, dit ook met stress te maken kan hebben? Door stress kunnen je hormonen uit balans raken en dit kan zorgen voor extra geuren in je onderbroek. Bedenk dus goed wat jou zo gestrest maakt en ga dit te lijf.

7. Veeg je vagina voorzichtig na het plassen. Veeg ook niet te ver van achteren naar voren. Zo vergroot je de kans dat je bacteriën van je anus afveegt op je vagina, zie puntje vier. Deppen werkt beter en anders liever van voren naar achteren vegen. 

8. Waar is water eigenlijk niet goed voor? Ook als je niet wilt dat je vagina stinkt is het belangrijk dat je goed blijft hydrateren. De reinigende kwaliteiten van water zorgen ervoor dat je vagina ook 'schoon' blijft.

Dan nog even dit...

We kunnen het niet genoeg benadrukken, maar wat anderen je ook wijs maken: een vagina is nou eenmaal geen lichaamsdeel dat naar bloemetjes hoort te ruiken. De vagina kan een eigenaardige geur hebben, maar dit is volkomen normaal. Laat je vooral niet onzeker maken met gekke middeltjes of onzinpraatjes over dat jouw vagina stinkt. Uiteindelijk weet je zelf wel wat normaal is en wat niet. Mocht de geur echt abnormaal sterk zijn, raadpleeg dan de dokter. Geloof ons: die ziet wel vaker deze klachten voorbij komen en dat is dus niets om je voor te schamen. Iedereen die zegt dat jouw vagina stinkt, stinkt zelf. Zo.

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Er zijn 3 reacties

Om te kunnen reageren moet je eerst

 • Anoniem

  Elke dag wassen met een washandje en een was simulatie. Ik was ook tussen de binnenste schaamlippen en daar droog ik het ook goed af. Na het plassen dep ik het droog. Na de seks was ik nog even met een washandje. Ik heb nooit last van nare geurtjes.

 • CurlyGirly

  Een geurende vagina? Nergens last van, behalve als ik ongesteld ben.
  Ik was mijn vagina elke ochtend onder de douche met water.
  Een speciale wasemulsie gebruik ik niet.
  Die doet meer kwaad dan goed heb ik ooit gelezen.
  Ook helpt het heel erg als je jezelf na elke plaspauze goed afveegt/dept tussen de binnenste schaamlippen.
  Sinds ik dit doe, is mijn onderbroek een stuk schoner en ruik ik ook veel minder.
  Ook draag ik altijd katoenen ondergoed en leef ik zo gezond mogelijk.

 • fleur_dekoninck

  Ik adviseer om veel ananas te eten, dan zal uw poes lekker smaken.

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen