Aha! Dus dit is de betekenis van tattoos met 3 of 5 stipjes

Lichaam door Anne-Fleur

Of je een tatoeage met of zonder betekenis wil hebben, dat is natuurlijk helemaal aan jouzelf. We kennen allemaal wel de betekenis achter de bekende tattoo met de puntkomma - en vaak zie je bij dat soort tattoos ook het design met drie of vijf stipjes. Maar wat die betekenen is niet zo algemeen bekend. Wij waren heel benieuwd en zijn eens even op onderzoek uitgegaan. 

Lees ook: 12 x de mooiste tattoos voor op je zij

Dit is de betekenis van tattoos met 3 of 5 stipjes

De tattoo met drie stipjes moet je eigenlijk zo zien: '...' of in een driehoek. De vijf stipjes als '.....' of in een vierkant met één stipje in het midden. Opvallend is dat er eigenlijk geen concrete betekenis is van deze tatoeages. Het heeft namelijk meerdere (best wel heftige) betekenissen. We hebben de meestvoorkomende voor je op een rijtje gezet. 

Betekenis van de tattoo met drie of vijf stipjes in een driehoek of vierkant

Gang life

Als je iemand ziet met een tattoo met een design van drie stipjes in een driehoek (of de vijf in een vierkant), dan kan dat verschillende betekenissen hebben. Van simpel naar best wel een beetje dark. Het is namelijk zo dat de tattoo kan staan voor een gangster verleden of naar hun tijd in de gevangenis. Deze tattoos zijn vaak naast het oog getatoeëerd of op de hand. Met de tattoo willen deze mensen laten zien dat ze the hard life leven en dat ze trots zijn op hun verleden, maar niet elk gang member heeft de keuze (creepy).Vandaar dat de tattoo vaak zo zichtbaar is. 

Mi vida loca

Een andere betekenis van de driehoek-tattoo is de Latijns-Amerikaanse uitspraak 'mi vida loca', wat betekent 'mijn gekke leven', om het zo maar even te vertalen. Elk puntje staat voor een woord en staan daarom met deze betekenis ook vaak dicht bij elkaar. Ook deze tattoo staat vaak op een makkelijk zichtbare plek, zoals op de vingers, pols of de bovenkant van de hand. 

Betekenis van de tattoo met drie stipjes op een rij

Simpel design

Niet elke tattoo met drie stipjes betekenen nou direct dat je in een gang zit of hebt gezeten. De tattoo kan ook wat minder heftige betekenissen hebben, namelijk gewoon alleen het design van de '...'. Dit kan in alle soorten, vormen, maten en kleuren. Het zou bijvoorbeeld kunnen staan voor je drie kinderen, drie hondjes, of drie van jouw favoriete ijssmaken. Whatever you like. 

Holy Trinity 

Uiteindelijk is een van de meestvoorkomende betekenissen van de tattoo met drie stipjes op een rij, de Holy Trinity betekenis. In het Christendom zijn dit de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. De plek voor deze betekenis van de tattoo maakt niet zoveel uit, maar vaak wordt er wel gezorgd dat er genoeg ruimte tussen de stipjes zit, zodat het niet lijkt op een gangster tattoo. 

Lees ook: 9 x de mooiste kleine tattoos voor op je enkel