Eerste tatoeage laten zetten? Dit zijn de leukste, kleine tatoeages

Lichaam door Kyra

Kleine tatoeages zijn de perfecte tatoeages om te nemen voor de eerste keer. Ze vallen minder op dan grote stukken, zijn makkelijker te verbergen en je ze zijn ook gemakkelijk door een andere tatoeage te bedekken. Verder zijn kleine tatoeages een minder grote stap en voel je snel aan wat je van het zetten van tatoeages vindt. Wil je je eerste tatoeage laten zetten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben een lijstje voor je met de leukste, en betekenisvolle, kleine tatoeages.

De leukste ideeën voor de eerste tatoeage

Lees ook: Dit zijn de leukste plekken voor je eerste tattoo

Jouw bloem

Ontdek welke bloem hoort bij jouw geboortemaand. Bloemen zijn sowieso een leuk idee. Met jouw bijpassende bloem is het net iets persoonlijker.

Hartje

Hartjes zijn super cute en simpel. Je kiest helemaal zelf hoeveel en wat voor hartje je wil. Op elke plek op het lichaam past een hart wel.

Sparkle

Voor net iets meer pizzazz is er de optie om een sparkle te laten zetten. Het lijkt een beetje op een vuurwerkje en staat mogelijk voor een nieuwe start of een knallende gebeurtenis.

Maan

Ook een maan is een leuke, simpele tatoeage om te nemen. Om het nog iets persoonlijker te maken kijk je naar in welke fase de maan stond toen je geboren werd.

Smiley

Een smiley is gewoon leuk. Laat een standaard glimlachende smiley zetten, of ga voor jouw favoriete smiley. Tatoeëer het op een plek die je gemakkelijk ziet, zodat de smiley naar je glimlacht en je meer hoop geeft.

Bliksem

Een bliksemschicht staat over het algemeen voor kracht, energie en macht. Ben jij een persoon met veel kracht, of wil je iets dat dit juist uitstraalt? Dan is dit de perfecte eerste tatoeage voor jou!

Vlinder

Vlinders zijn hele mooie dieren. Als tatoeage verliezen ze de schoonheid niet. Overigens staan vlinders ook voor de levenscyclus en mentale gezondheid.

Zon

De zon laat je zien dat er licht aan het einde van de tunnel is. Het geeft je hoop en moed om door te gaan en net dat stapje extra te zetten!

Geschreven tekst

Laat een woord of kort stukje tekst zetten. Nog mooier: laat je vader, moeder of een ander familielid dat jij liefhebt het woord schrijven. Zo draag jij ze altijd bij je.

Pootje

Heb je een huisdier waar je veel van houdt? Maak een afdruk van het pootje (als de optie er is) en laat het tatoeëren!

Initialen

Ook met initialen kan je elke kant op. Heel simpel je eigen initialen, die van je ouders, familielid of zelfs je partner? Initialen hebben meerdere betekenissen en zijn ook nog eens makkelijk te bedekken als de relatie toch uit gaat.

Dier

Zijn dieren belangrijk in je leven? Of heb je gewoon een lievelingsdier die je graag op je lichaam wil zien? Vraag je tattoo artiest voor een ontwerp van dit dier en zie het tot leven komen.

Stip

Een stip is misschien wel de simpelste tatoeage in dit lijstje. Dat betekent niet dat het minder waarde of betekenis heeft. De plek van de stip en de hoeveelheid bepaalt wat voor betekenis het heeft. Elke combinatie is weer anders.

Infinity

Het infinity teken staat vooral voor eindeloze liefde. Ook is het mogelijk dat het voor continuïteit en persoonlijke groei staat. Infinity tekens zijn super makkelijk om je eigen draai er aan te geven.

Ster

Sterren zijn altijd leuk om te laten tatoeëren. Wist je dat sterren ook voor hoop en geluk staan? Vooral vallende sterren weergeven dit.

Sterrenbeeld

Je sterrenbeeld laten tatoeëren is ook een leuk idee. Zo is er de mogelijkheid om het symbool van je sterrenbeeld te laten zetten, maar ook het sterrenbeeld in de sterren.

Chinese sterrenbeeld

In de Chinese en andere Aziatische culturen maken ze gebruik van een andere kalender. Daarom zijn de sterrenbeelden daar ook anders. Ontdek wat jouw Chinese sterrenbeeld is en laat het tatoeëren.

Fruit

Fruit doet het altijd goed als tatoeage. Elk soort fruit heeft een andere betekenis. Hoe leuk is het om een paar kersen of een kiwi te laten zetten?

Chili peper

Houd je wel van spicy? Dan past deze tatoeage perfect in jouw straatje. Laat hem rond de heupen of intieme plekken zetten voor de ultieme tease.

Postzegel

Reisliefhebbers, deze is voor jullie! Laat een postzegel tatoeëren van jouw favoriete plekje op de planeet. Ook leuk: voor elke reis die je doet, laat je een nieuwe postzegel zetten! Leuk aandenken aan de landen. Nog leuker als een artiest uit het specifieke land de tatoeage zet!

Vuur

Heb jij een vurige persoonlijkheid? Laat dit terugkomen in jouw tatoeages en neem een vlam! Vuur is er niet alleen in het oranje, dus kies voor een kleur die jij bij jezelf vindt passen. Mocht je niet voor kleur kiezen, zijn er alsnog genoeg keuzes!

Lees ook: Net een tattoo laten zetten? Dit zijn de belangrijkste do’s en dont’s tijdens het genezingsproces