Dit zijn de leukste plekken voor je eerste tattoo

Lichaam door Maya Luz

Als je voor het eerst een tattoo gaat laten zetten, is het best lastig om een plekje uit te zoeken. Je hele lichaam is een leeg canvas! Je kunt letterlijk overal iets zetten. Keuzestress dus. Inspiratie nodig? Dit zijn de leukste plekken voor je eerste tattoo.

Lees ook: Tattoos laten zetten tijdens je zwangerschap: gevaarlijk of kan wel?

Je enkel

De enkel is een veelvoorkomende plek voor een eerste tattoo. Het is een plek die makkelijk te verbergen is (mocht dit nodig zijn) en het doet over het algemeen niet erg veel pijn. De enkel is de ideale plek voor een kleine tattoo, wat het perfect maakt voor je eerste. Ga bijvoorbeeld voor een klein symbooltje zoals een maantje of het symbool van je sterrenbeeld. Op je enkels zijn er verschillende plekjes waar je de tattoo kunt zetten. Je kunt bijvoorbeeld de tattoo aan de zijkant van je enkel zetten, aan de binnenkant of juist de buitenkant, of aan de achterkant van je enkel.

Je bovenarm

Je armen zijn een leeg canvas voor tattoo's! Je bovenarm is een perfecte plek voor je eerste plaatje. Hier heb je namelijk veel ruimte en het doet veel minder pijn dan andere plekken op je lichaam. Hoe minder bot er zit hoe beter eigenlijk. Ga jij voor de voorkant of de achterkant van je bovenarm? Of allebei?

Meer op Instagram

Je pols

Naast de enkels zijn de polsen ook een hele populaire plek voor een eerste tattoo. Qua pijnlevel zit je hier iets hoger dan bij je enkels. Hier krijg je namelijk te maken met iets dunnere huid. Gelukkig is de pols een perfecte plek voor een klein plaatje, je zal dus vrij snel klaar zijn. De pols is een perfecte plek voor een kleine, intieme tatoeage.

Je ribben

Wil je een tattoo die echt helemaal voor jou is? Dan zijn je ribben een perfecte plek om deze te laten zetten. Het is een plek die niet heel vaak zichtbaar is voor de buitenwereld, wat voor sommige mensen een enorm pluspunt is. Als je wel graag een tattoo wil, maar deze niet zichtbaar wil hebben bijvoorbeeld. Je ribben is voor veel mensen een wat pijnlijkere plek om te laten tatoeëren. Houd hier dus rekening mee als je er eentje gaat laten zetten. Het voordeel is wel: zodra je dit hebt gehad, is geen enkele andere tattoo meer eng.

Boven je knie

Je bovenarmen zijn een fijne plek voor tattoo's, ditzelfde geldt voor je bovenbenen. Hier heb je ontzettend veel ruimte om een mooi design te laten zetten. En omdat je bovenbenen over het algemeen wat meer vet hebben dan de rest van je been, is dit een vrij prettige plek om te laten tatoeëren. Als je bang bent voor pijn, is dit zeker een goede plek om te kiezen. En deze tattoo is dan een leuke verrassing om te laten zien zodra je je korte broek weer uit de kast kunt trekken!

Lees ook: Laat jij je eerste tattoo zetten? Lees dan eerst deze tips!