Laat jij je eerste tattoo zetten? Lees dan eerst deze tips!

Lichaam door Maya Luz

Een eerste tattoo laten zetten is spannend! Want wat kun je allemaal verwachten? Gaat het pijn doen? En ga je blij zijn met het uiteindelijke resultaat? Om de spanning wat te verminderen is het goed om wat dingen te weten voordat je daadwerkelijk in de stoel gaat zitten in de tattoo studio. Dit zijn onze tips voor het zetten van je eerste tattoo.

Lees ook: Dit zijn de leukste tattoo's met rode inkt

Kies de juiste artiest

Tattoo artiesten zijn stuk voor stuk ontzettend getalenteerd. Maar niet iedere artiest is in alles gespecialiseerd. Als je weet wat voor tattoo je wil, kun je op zoek gaan naar een artiest die hierop aansluit. Voor het mooiste resultaat kun je het beste een artiest kiezen die gespecialiseerd is in de style die jij graag wil. Je kunt artiesten opzoeken op Instagram om te zien wat voor werk ze normaal gesproken doen. Bij twijfel kun je ze ook altijd even benaderen om te vragen hoe zij er tegenaan kijken. Uiteindelijk is je doel het mooiste resultaat. Focus je daarom puur op de skills van de artiest en minder op de prijzen. Je moet als het goed is de rest van je leven met die tattoo rondlopen!

Denk goed na over het formaat en de plaatsing van je tattoo

Vlak voordat de tattoo daadwerkelijk gezet wordt, zal de artiest een stencil op je huid plaatsen. Dit is het moment om de knoop door te hakken over waar de tattoo precies moet komen en hoe groot je deze wil hebben. Wees niet bang om het bij de tattoo artiest aan te geven als je een kleine aanpassing wil maken. Jij bent uiteindelijk degene die met de tattoo rond moet lopen, dus moet deze op de juiste plek zitten. Al wil je hem maar een millimeter omhoog hebben, het maakt niet uit. Het stencil kan er nog af, de uiteindelijk tattoo niet.

Vermijd alcohol voor en na je afspraak

Voorafgaand aan je eerste tattoo afspraak ben je waarschijnlijk zenuwachtig. Wij snappen dit helemaal. Maar de avond van tevoren een paar wijntjes drinken tegen de zenuwen raden we af. Het drinken van alcohol zorgt er namelijk voor dat je bloed verdunt. En wanneer je bloed dunner is, ga je meer bloeden terwijl je getatoeëerd wordt. Dit maakt het werkt van de tattoo artiest moeilijk omdat ze minder goed kunnen zien wat ze aan het doen zijn. Daarnaast kan dit het proces ook pijnlijker maken. Ook na het zetten van de tattoo raden we alcohol drinken af. Dit kan het genezingsproces namelijk beïnvloeden. We raden aan om minimaal 24 uur te wachten na je afspraak.

Zorg ervoor dat je genoeg eet van tevoren

Eigenlijk zou je je tattoo afspraak moeten zien als een medische ingreep. We raden aan om minimaal een half uur voordat je weg moet, nog even wat te eten. Zorg er in ieder geval voor dat je geen honger hebt tijdens je afspraak. Je weet namelijk niet hoe je gaat reageren om het zetten van de tattoo omdat je het nog nooit eerder hebt meegemaakt. Als je van tevoren niet eet kun je licht in je hoofd worden en zelfs flauwvallen. Daarnaast kan het zetten van een tattoo best lang duren en even pauze nemen om een broodje te eten is ook niet altijd mogelijk. Wees dus goed voorbereid.

Laat je tattoo artiest weten dat dit je eerste tattoo is

Een eerste tattoo laten zetten is spannend. Tattoo artiesten snappen dit helemaal wat ze krijgen regelmatig te maken met mensen die hun eerste tattoo nemen. Wees dus vooral niet bang om aan te geven bij je tattoo artiest dat dit je eerste keer is. Vaak zullen ze het ook vragen voorafgaand aan je afspraak. Dit doen ze zodat ze hier rekening mee kunnen houden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld beginnen met het zetten van een licht puntje zodat je weet hoe het voelt en eraan kunt wennen. Ze zullen bijvoorbeeld ook aanbieden om tussendoor even te stoppen als je dit nodig hebt. Maak je dus vooral geen zorgen hierom. De tattoo artiest weet hoe ze je kunnen helpen.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn de grootste tattoo liefhebbers