Het grote spermadossier: alles over sperma!

Lichaam door Redactie Ze.nl

Let op: 's werelds best bewaarde geheimen worden onthuld. Wat sperma doet voor je gezondheid? Hoe je het lekker op smaak kunt brengen? In dit allesomvattende dossier lees je elk detail over wat je moet weten over Zijn Zaad.

S.O.S. Spuiten Of Slikken

Soms is het misschien een beetje trekken aan een dood paard, maar hem een handjob geven hoort nu eenmaal bij het voorspel. Een klein deel van alle mannen heeft hier genoeg aan, maar ze zullen je niet tegenhouden als je gaat voor het tweede honk: een blowjob. Dus wordt het spuiten of slikken? Slikken heeft zo zijn voordelen. Er blijft geen troep achter in bed en je hebt drie dikke bonuspunten verdiend bij hem. Het schijnt namelijk dat mannen er nogal op kicken als een vrouw het lef (en het slikvermogen) heeft dit te doen. En het lijkt misschien wat veel om alles naar binnen te slurpen, vaak gaat het maar om twee kleine theelepeltjes. Die kennis in acht genomen, valt het eigenlijk wel mee, toch? Het doorslikken van sperma kan dus verre van kwaad. Integendeel, het kan zelfs heel gezond zijn…

Zijn Zaad Zuigt (of niet?)

Het is echt de moeite waard om je tanden op elkaar te zetten (niet letterlijk dames!) en door te slikken. Want sperma kun je het beste vergelijken met rauw eiwit. Sperma bestaat namelijk voor 90% uit water en de andere 10% bevat proteïnes, fructose, koolhydraten en mineralen. Kortom: een handjevol voedingsstoffen die heel gezond voor je zijn.

Waarom slikken wel een probleem kan zijn? Nou, de smaak van het mannensap is niet voor de poes. En ook niet voor de keel. De substantie voelt vreemd aan en naar zoete appeltjes smaakt het niet. Het is eerder bitter en het kan daardoor nogal een afknapper zijn om het door te slikken als vrouw. Maar laat je daar niet te veel door leiden, want er zijn een hoop methodes om zijn zaad op smaak te brengen.

De Smaak van Sperma…

Regelmatig sporten en gezond eten zorgen er automatisch voor dat het sperma van je lover wat milder wordt van smaak. Toch kan het (door slechte genen of gewoon bad luck) zo uitkomen dat het nog steeds erg vies smaakt. Waar het dan aan kan liggen?

Roken, koffie, overmatig alcoholgebruik en zeker broccoli (!) zijn niet aan te raden als het gaat om de smaak van zijn sperma. Wil je graag een zoete nasmaak? Stop hem dan van ruim voor jullie sexy time vol met fruit en groente. In fruit zitten namelijk natuurlijke suikers die ervoor zorgen dat je lichaam zich van binnen reinigt. Rood fruit zorgt voor een lekkere zoete smaak en kiwi en ananas zijn weer de beste opties om het sperma fris te houden. Als ‘ie dan ook nog veel drinkt en vis afzweert (echt een killer) dan heb je veel meer pret in bed.

Waar het goedje goed voor is

Nog steeds geen fan van sperma? Misschien moet je er eens met andere ogen naar kijken. Je kunt het namelijk voor hele andere doeleinden gebruiken dan toekomstige kinderen alleen:

  • Het schijnt wonderen te doen voor je droge lokken. En paar druppeltjes sperma voeden je haar. Ook van binnenuit (nog een reden om het slikken te overwegen).
  • Je huid verjongt van sperma. Het gewoon maar zo op je kwetsbare wangetjes smeren, raden we niet aan, maar verras hem een paar keer per week met een blowjob en je merkt verschil.
  • Een eeuw geleden gebruikte men sperma weleens als onzichtbare inkt. Zo konden geheime boodschappen heel makkelijk verspreid worden. Hoe ze het dan toch konden lezen? Met een speciale UV-lamp.
  • Zwangere vrouwen hebben veel baat bij sperma. Oké, het kwaad is dan al geschied, maar een slok sperma verhelpt de ergste ochtendmisselijkheid.
  • Een depressie die in de lucht hangt is ook gelijk verleden tijd volgens onderzoek, want sperma maakt een geluksstofje aan in het vrouwelijk lichaam waardoor je weer helemaal happy bent.

Het zaad is witter bij de buurman?

De productie van spermacellen verschilt sterk per man. Sommige mannen hebben er meer moeite mee dan de ander. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, tot het moment dat jullie besluiten kinderen te krijgen. Dan wil het nog weleens vervelend worden. Ook al wordt de productie van sperma grotendeels bepaald door zijn gezondheidstoestand, DNA en puur geluk, toch kun je er invloed op uitoefenen als man zijnde. En jij als lieftallige vriendin of vrouw kunt hem daarbij helpen. Veel water drinken en voedingssupplementen innemen, kunnen al een verschil maken. Ook kan hij proberen de volgende oefening dagelijks te doen. Laat hem op zijn rug liggen met opgetrokken knieën. Vervolgens moet hij dertig keer zijn bekken naar boven duwen en weer terug naar de grond brengen. Dit zou de productie moeten bevorderen. Helpt het niet? Verminder dan het aantal keren dat je seks hebt. Hoe minder seks, hoe meer sperma er naar buiten 'moet'.

Sperma, smegma, voorvocht, watte?

Maar, wat is nou wat? In het kader van sperma valt er een hoop te onderscheiden. Zo heb je bijvoorbeeld smegma. Bij een onbesneden penis blijven er in het velletje om de eikel vaak epitheelcellen, huidafscheiding en vocht achter. Dit kan geen kwaad, maar als je je afvraagt waarom het zo kan stinken daaronder, dan komt het vaak door het achtergebleven smegma. Even een beurt met de washand en het is zo verholpen. Tip: als je vriend er vaker last van heeft, spring dan eerst samen romantisch onder de douche voordat je hem naar beneden verwent. Dan is het tenminste lekker schoon.

Dan heb je ook nog voorvocht. Dat komt vrij wanneer hij opgewonden is. Veel vrouwen vergissen zich er vaak in, maar in voorvocht kunnen zeker zaadcellen zitten. Dus ook al komt hij niet klaar, toch kun je er zwanger van worden. Pas dus op!