Zo vergeet je nooit meer om de pil te slikken

Lichaam door Jeanine

Iedereen die de pil slikt, heeft het vast wel eens meegemaakt. Je kijkt ‘s avonds op je strip en ziet tot je verbazing dat je één dag hebt overgeslagen. Niet enorm handig natuurlijk. Met deze 5 tips ben jij voortaan op tijd!

Lees ook: Extra veel zin in chocolade en zout als je ongesteld bent? Dat komt dus hierdoor

1. Gebruik een fysieke kalender

Voor sommige mensen werkt een app of kalender op de telefoon gewoonweg niet. Moet jij de kalender zien om jezelf eraan te herinneren? Hang er dan eentje op. Dit kan een grotere zijn, op een zichtbare plek, maar je kunt ‘m ook op de plek hangen waar je pil ligt, bijvoorbeeld in de badkamer. Wil je het nog leuker maken? Gebruik dan een scheurkalender. Zo heb je elke ochtend of avond iets kleins om naar uit te kijken en ben je minder snel geneigd om je pil te vergeten.

2. Gebruik een app

Zit jij vastgeplakt aan je telefoon? Dat kan een reden zijn waardoor je ‘m vergeet, omdat je druk bent met iets anders. Gebruik je telefoon in je voordeel en stel een herinnering in via een app. Dat kan je mobiele kalender zijn, een alarm of een speciale app.

3. Plak ‘m op de muur of spiegel

Het is sowieso verstandig om je pil op hetzelfde tijdstip en dezelfde plek in te nemen. Het wordt dan een gewoonte, waardoor je het minder snel vergeet. Slik jij ‘m bijvoorbeeld vlak voor het tanden poetsen, maar ligt hij verborgen in een badkamerkastje? Plak de strip dan pontificaal op de spiegel. Wedden dat je er elke dag aan denkt?

4. Verander juist van tijdstip en/of locatie

Als je de pil regelmatig vergeet, kan dat een teken zijn dat het tijdstip of de plek waar hij ligt gewoon niet voor jou werken. Word je altijd op een ander tijdstip wakker of ben je ‘s ochtends te gehaast om eraan te denken? Slik ‘m dan bijvoorbeeld eens tijdens de lunch, of voordat je gaat slapen. Ligt hij, zoals bij nummer 3, verborgen in een kastje of een lade? Leg ‘m dan op een plek neer waar je vaker komt en hem eerder ziet.

5. Zorg voor een back-up

Een keer je pil vergeten is over het algemeen geen ramp, maar het is wel belangrijk dat je hem consistent slikt. Bewaar een extra strip in je portemonnee of een tas die je altijd meeneemt. Mocht je ‘m zijn vergeten te slikken of mocht je onverhoopt langer van huis zijn dan je dacht, dan heb je in ieder geval nog een reserve.

Beeld: iStock

Lees ook: Waarom je moet masturberen tijdens je menstruatie