Waarom je moet masturberen tijdens je menstruatie

Liefde door Laura

Ongesteld zijn is alles behalve een pretje. Moodswings, chocolade cravings en hevige buikkrampen. Je kunt een paracetamolletje nemen, máár wat veel leuker en lekkerder is, is om jezelf eens te trakteren om een flinke verwenbeurt. Yes, we said it.

masturberen menstrueren

Het is misschien wel het laatste waar je aan denkt: de poes aaien terwijl de rode vlag uithangt. Of in heldere taal: masturberen terwijl je menstrueert. Toch doe je er goed aan om jezelf een moment of pleasure te geven als je ongesteld bent.

Minder pijn

Wist je dat je gevoeliger bent voor pijn als je ongesteld bent? Een orgasme is de beste en snelste natuurlijke pijnstiller die er is. Het verzacht je buikkrampen en eventuele andere pijntjes.

Lekker slapen

Na een orgasme komt er een natuurlijk stofje vrij in je lichaam waardoor je sneller in slaap valt. Fijn, want veel vrouwen zijn vaak extra moe tijdens de menstruatie.

Gelukshormonen

Last van monstrueren (monster + menstrueren)? Geef jezelf eens een verzetje (of twee). De feel good hormonen zorgen ervoor dat je humeur gelijk een oppepper krijgt.

Kortere menstruatie

Je kunt je ‘feestweek’ verkorten door te sporten, maar wij weten wel beter. Jezelf een hoogtepunt geven zou hetzelfde effect kunnen hebben. Volgens Everyday Health, zouden de samentrekkingen van de baarmoeder tijdens een orgasme ervoor zorgen dat je het menstruatiebloed sneller verliest. Niet iedere gezondheidsexpert is er met deze bewering eens. Maar ja, het kan zeker geen kwaad.

via GIPHY

Lees ook: 8 x waarom je ongesteldheid onregelmatig is