4 natuurlijke manieren om minder lang ongesteld te zijn

Sport & gezondheid door Laura

Eens per maand is het bij de meeste vrouwen weer zo’n feest. De ene vrouw is gezegend met een kortdurende menstruatie, de ander moet wel vijf tot zeven dagen afzien. Gelukkig kun je het leed dat ongesteldheid heet wat verzachten. Niet met chocolade, maar met deze vier natuurlijke oplossingen.

menstruatie verkorten

Lees ook: Waarom je moet masturberen tijdens je menstruatie

1. Seks

De eerste gedachte bij menstruatieseks is waarschijnlijk ‘bah’, maar oordeel niet te snel. Bedenk dat een potje vrijen praktisch een massage voor je vagina is. Bovendien kun je met een sponstampon in gewoon 'schoon' seksen. Zie je dat nou écht niet zitten, dan is het ook geen ramp. Seks met een partner is namelijk niet essentieel. Soloseks is ook een ideale medicijn. Het draait namelijk om het orgasme waarbij je vaginawanden en baarmoeder samentrekken. Deze beweging kan je menstruatieklachten wat verlichten.

2. Sport

Samen met seksen, is sporten misschien wel het laatste waar je aan denkt als je ongesteld bent. Toch kan een portie beweging heel gunstig uitpakken. Regelmatig sporten kan zorgen voor een minder onregelmatige menstruatie, sterkere bekkenbodemspieren en minder heftige en kortere bloedingen.

3. Veel drinken

Dat 1 tot 2 liter water drinken per dag gezond is, is geen nieuws. Wat je misschien nog niet wist is dat voldoende water drinken ook kan bijdragen aan een gezonde cyclus. Als je beter gehydrateerd bent, zullen je krampen minder worden en je menstruatie minder heftig.

4. Herbruikbare cups

Ben je al jaren Maandverband-Member of van Team Tampon? Als je een erg heftige en/of lange menstruatie hebt, dan is het de moeite waard om eens over te stappen naar een alternatief. Veel vrouwen die herbruikbare oplossingen gebruiken, zoals de menstruatiecup, sponstampon of uitwasbaar maandverband, claimen dat ze een lichtere en kortere ongesteldheid ervaren.

Deze tips zijn geen garantie, maar het is zeker het proberen waard!

Lees ook: De beste yogaposities tegen menstruatiepijn