Zo belangrijk is Omega 3 vetzuur DHA voor je geheugen

Sport & gezondheid door Ze.nl

Een stukje zalm, aardappels erbij en asperges. Simpel, maar o zo heerlijk. Niet alleen is vette vis zoals zalm lekker, het is ook heel gezond voor je. Vooral je hersenen plukken daar de vruchten van. We leggen het uit... 

Je geheugen en omega 3 vetzuur DHA

Je denkt er vast nog lang niet over na, maar als je een bepaalde leeftijd aantikt kan je geheugen achteruit gaan. Gelukkig kun je hersenen fit houden en net als bij rimpels geldt: je kunt er niet vroeg genoeg beginnen. Je kunt nu alvast actie ondernemen en later profiteren. Begin vandaag nog met het nemen van omega 3 vetzuur DHA.

Wat is omega 3 vetzuur DHA?

Niet goed opgelet bij biologie? No worries! Omega 3 vetzuur DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Het vetzuur speelt een essentiële rol bij het functioneren van je brein.Het wordt aanbevolen om dagelijks 250 mg omega 3 vetzuur DHA tot je te nemen.

Waar vind je het in? DHA vind je in vette vissoorten: zoals zalm, makreel, haring en ansjovis. Je kunt DHA ook binnenkrijgen via plantaardig voedsel zoals walnoten, spinazie, chiazaad, veldsla of lijnzaadolie. Het nadeel is dat de opname van de vetzuren bij deze soorten minder efficiënt is. In plantaardige producten vind je namelijk het omega 3 vetzuur alfa-linoleenzuur (ALA) dat het lichaam eerst nog moet omzetten in EPA of DHA.

Wat als je geen vis lust?

Gezondheidsexpert raden aan om minimaal één keer per week een vet visje weg te happen. Iets wat slechts 35% van de Nederlanders doet. Het kan natuurlijk voorkomen dat je geen vis lust, het te duur vindt of het niet kan klaarmaken. Om je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid DHA dan toch binnen te krijgen kun je de voedingssupplement zoals Omega-3 Forte van Flinndal slikken. Good to know: de omega 3 vetzuren in de producten zijn van duurzame visvangst. En wat als je vegetariër of veganist bent en dus geen vis eet? Flinndal heeft Omega-3 Plantaardig in het assortiment. Deze capsules zijn 100% plantaardig, omdat de EPA en DHA afkomstig is uit algen. 

via GIPHY

Lees ook: Deze 5 vrouwen werken liever niet op kantoor: 'Een kantoor is niks voor mij'