Zo krijg je mooie dikke billen (+ work-outs!)

Sport & gezondheid door Laura

Nog niet zo lang geleden waren kleine kadetten het schoonheidsideaal. Nu mag je achterste er wezen: the juicier, the better! Dankzij de fitgirl-trend en de Kardashians zijn dikke billen inner dan in. De ene vrouw is al van nature gezegend met een stevige derrière, de ander moet er net wat meer werk voor doen. Val jij in de laatste categorie en zijn dikke billen wat jij wil? Lees gauw verder, want we vertellen hoe jij ook zo'n mooie billen-partij krijgt.

Lees ook: Zo vaak moet je sporten per week om resultaat te zien

Voeding voor mooie dikke billen

Eén manier om dikke billen te krijgen, is heel veel (ongezond) gaan eten. Daar krijg je misschien een groter achterwerk van, maar niet een stevige en ronde kont. Naast het trainen van je billen, kun je met de juiste voeding ook een big booty krijgen.

  • Vermijd fastfood en ongezonde snacks. 
  • Eet goede koolhydraten: volkoren pasta, volkoren brood, aardappelen en zilvervliesrijst of maak gebruik van mealprep maaltijden
  • Eet extra eiwitten: bijvoorbeeld een eiwitshake. Dit geeft je spieren bouwstoffen om te groeien en herstellen. 
  • Eet veel groente en fruit voor extra vitaminen.
  • Eet goede vetten: noten, zaden, vis en olijfolie.

 

via GIPHY

Oefeningen voor mooie dikke billen

Je billen trainen is een tweede manier om dikke billen te krijgen. Het is geen rocket science en je hoeft er geen sportschoolabonnement voor te hebben. Als je dikke billen wil moet je zorgen dat het vet wordt omgezet in spieren. Dan worden ze steviger en voller. Iedereen kan deze oefeningen!

1. Billen aanspannen

Deze oefening kun je overal en altijd doen. Of je nu op je bureaustoel zit of op de bus staat te wachten. Span regelmatig even je bilspieren aan. Zet een muziek op en span ze aan op de ritme van de muziek, zo wordt billen trainen nog leuk ook!

2. Squats voor dikke billen

Elke zelfrespecterende fitgirl weet dat squats de ideale oefening zijn voor mooie, dikke billen. Ben je dat (nog) niet? No problemo. Squats kun je ook gemakkelijk thuis doen. Houd een stok of stang vast (kan met gewichten) en leg deze op je schouders. Zak langzaam door je knieën en houd je rug hierbij recht. Stop als je benen een hoek van 90 graden vormen en kom dan langzaam omhoog. Wanneer je dit goed onder de knie hebt, kun je je billen en benen nog beter trainen door dieper te zakken.

3. Lunges

Lunges zijn de perfecte training voor het creëren van een mooie, dikke billen-partij. En zo doe je het: sta rechtop met je voeten een beetje uit elkaar. Zet nu één stap naar voren met je rechterbeen en zak zo diep mogelijk, maar laat je knie de grond niet raken. Zet je rechtervoet nu langzaam weer naast de ander. Herhaal hetzelfde nu met je linkerbeen.

Video work-outs voor dikke billen

Speel deze work-outs af op je telefoon, tablet, smartphone of stream via je tv en work that ass!

Shop work-out kleding

 

Lees ook: Afvallen lukt niet: dit kan de oorzaak zijn