Billen om in te bijten

Lichaam door Jet

De zomer komt er aan en binnenkort moeten wij dus weer (letterlijk en figuurlijk) met onze billen bloot. Bijna iedereen zal het volgende gevoel wel herkennen: terwijl je opstaat van je strandstoel en richting de zee loopt, ben je opeens waanzinnig bewust van je derrière (in dat iets te kleine bikinibroekje). Je voelt de ogen niet op je rug branden maar rechtstreeks op je bilpartij, en daarbij doe je wanhopig pogingen om je broekje uit je bilnaad te vissen. Gelukkig zijn dit soort ongemakkelijke taferelen te voorkomen... Wil jij een achterwerk dat het waard is om te laten verzekeren, volg dan de volgende tips op!

Work that ass!
Mooie, stevige billen krijg je niet zomaar, daar zul je toch echt voor moeten werken ? jezelf in het zweet werken, om precies te zijn! De enige manier om een strakke bips te krijgen is trainen, trainen en nog eens trainen. Je zult eerst gewicht moeten verliezen, want met een vetlaag om je billen gaat het nooit lukken om een achtergevel à la J.Lo te creëren. Duik dus die sportschool in en let op je voeding. Zodra je genoeg gewicht hebt verloren, kun je doelgerichter aan de slag?


Oefeningen
Er zijn genoeg fitnessoefeningen die je bilspieren verstevigen. Als je de workout van bovenstaand filmpje een aantal keer per week doet, zul je op den duur echt verschil gaan zien. Tsja, je moet wat over hebben voor een mooie kont!

Een simpele oefening die je dagelijks op je werk kunt doen, en zélfs wanneer je aan het lunchen bent bij de Koningin ? ik doe het zelfs terwijl ik dit artikel schrijf ? is het aanspannen en ontspannen van je billen. Knijp je bilspieren zo?n vijf tot tien seconden samen en ontspan ze weer. Herhaal dit zo?n tien keer.

Erg belangrijk voor je gezondheid en ook voor je billen: bewegen! Grijp elke kans om die voeten van je flink te gebruiken. Ga wandelen, fietsen, zwemmen, dansen, seksen en heel belangrijk: neem altijd de trap in plaats van de lift (ja, ook als je naar de dertiende verdieping moet)! Een goede manier op je billen te trainen op vakantie, is om een lange strandwandeling te maken door het mulle zand. Je kunt ook speciale schoenen kopen, zoals de Reebok Easytone-sportschoenen, om je billen nog meer te trainen.


Weg met die putjes!
Iets dat je billen al snel minder mooi maakt, zijn vervelende putjes ? ook wel cellulitis genoemd. Eén troost: maar weinig vrouwen ontkomen hieraan. Bijna 90% van de vrouwen krijgt er vroeg of laat mee te maken (ja dames, zelfs Paris Hilton heeft er last van!). Het is ontzettend lastig om van cellulitis af te komen, maar je kunt het wel verminderen. Dit doe je door veel te sporten en te bewegen, door gezond te leven (=veel water drinken, stoppen met roken en gezond eten) en je huid regelmatig te scrubben en masseren. Je kunt ook een speciale crème kopen, zoals bijvoorbeeld die van L?oréal Paris. Verwacht geen wonderen, maar je huid zal er wel strakker van worden en in combinatie met de juiste sport zal je cellulitis ervan zeker verminderen.

En nog meer?

  • Heel cliché, maar zo waar: een mooi uiterlijk komt van binnen. Dus eet veel fruit en groente, drink genoeg water (twee liter vocht per dag) en vermijd te veel vet, suiker en zout.
  • Wat daarnaast erg belangrijk is, is het uitkiezen van de juiste kleding. Hou zeker bij het uitkiezen van je bikini rekening met je lichaamsvorm. Neem je een gewoon bikinibroekje, een hipster of liever toch een badpak? Kijk goed in de spiegel wat het best bij je lichaam past.


En anders? kun je natuurlijk altijd nog een bilimplantaat overwegen! 


Wat doe jij om je bilpartij zo strak mogelijk te houden?