Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Zo vaak moet je sporten per week om resultaat te zien

Reageer 0

De kans is groot dat ‘sporten’ één van je goede voornemens voor 2018 is. Heel begrijpelijk, want wie wil er nou niet in de zomermaanden met een plat buikje op het strand liggen?! Maar dan nu de vraag: hoe ga je dat realiseren? Om te beginnen is het misschien handig om te weten hoe vaak je moet sporten om überhaupt resultaat te kunnen zien. 

Gewoonte

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van sporten op je lichaam. Neem bijvoorbeeld bewegingsfysioloog Chris Jordan en auteur Michelle Bridges. Allebei kwamen ze tot dezelfde conclusie: voor het beste resultaat moeten we sporten als een gewoonte gaan zien.

Niet persé intensief

Chris Jordan geeft aan dat je het kunt vergelijken met douchen. Dat doe je ook (vrijwel) iedere dag, zonder tegen te stribbelen. Het zit nou eenmaal in je ritme of levensstijl. Michelle Bridges raadt daarom aan om zes dagen per week een korte work-out te doen. Dit lijkt veel, maar het hoeft niet intensief te zijn.  Zo kun je ook op één van de dagen een fijne wandeling maken. Het moge dus duidelijk zijn dat het niet nodig is om je 24/7 in het zweet te werken. Pfieuw.

Lees ook: Afvallen lukt niet: dit kan de oorzaak zijn

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen