Niet leuk! Wijn is een van de grootste boosdoeners bij rimpels

Sport & gezondheid door Michelle Habets

Crèmetjes smeren, je huid goed reinigen en veel slaap - we doen er alles aan om onze huid zo lang mogelijk jong te houden. Toch blijkt nu uit een onderzoek van het Erasmus MC dat we ook van andere dingen rimpels krijgen. En of we nu zo blij moeten zijn met de uitslag? Dat is nog maar de vraag.

Lees ook: De lekkerste wijn van de Hema

Vlees en suiker

Onderzoekers van het Erasmus MC keken naar de relatie tussen het eten van groente en fruit en het ontstaan van rimpels. Hieruit bleek dat vrouwen die gezond eten minder last hebben van rimpels. Vrouwen die veel vlees en suikers eten en alcohol drinken, hebben hier juist meer last van.

Wijntje

Inderdaad ja, in de opsomming staat ook alcohol. Oh no! We moeten er helaas aan geloven. Volgens de onderzoekers is alcohol dé boosdoener voor een gerimpelde huid. “Het lijkt erop dat alcohol het effect van gezonde voeding tenietdoet, als het om rimpelvorming gaat”, vertelt arts-onderzoeker Selma Mekic aan het NOS. Door dit nieuwtje staan we plotseling voor de moeilijkste keuze ooit: een mooi perzikhuidje of toch de wijnfles. Ai, ai, ai.

via GIPHY

 

Lees ook: Eerste hulp bij rode wijn vlekken: zo krijg je ze er het snelst af