De lekkerste wijn van de Hema

Eten door Chloe

Rood, wit of rosé, droog of zoet. We houden van een goed glas wijn. Lekker voor bij het avondeten, tijdens een borrel of na een lange dag. De grote vraag blijft: voor welke vino ga je? Sta je met je neus voor de wijnschappen bij de HEMA en heb je keuzestress? Dit zijn de lekkerste wijnen van de Hema voor een budgetprijsje.

iStock

Lees ook: Zo check je hoeveel suiker en alcohol er in je wijn zit

De beste HEMA-wijnen

Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot of toch een Sauvignonnetje… De keuze is reuze. Wat kies je bij de HEMA? ELLE Eten vroeg het aan wijnschrijver Harold Hamersma.

Domäne Wachai Grüner Veltliner 2016 – score: 9

Deze heerlijke Grüner Veltliner uit Warschau scoor je al voor €7,50 bij de Hema. Deze droge witte wijn krijgt van meneer Hamersma dan ook een 9.

Neleman Viognier Chardonnay 2016 – score: 8

Deze chardonnay is anders dan anderen. Het is namelijk een mix van de twee druifsoorten chardonnay en viognier. Een lekkere frisse, zachte wijn met een vleugje ananas, mango en gele meloen. 

Domaine Saint Martin Rouge 2016 – score: 8

Ook deze rode wijn verdient een dikke 8 volgens Harold Hamersma. Deze wijn mag dan wel Frans zijn, maar is gemaakt door de Nederlandse Rutger en Angelique Grijssels. Een kruidige wijn met fruitige tonen.

Copa Sabia Cava Brut Reserva – score 8

Natuurlijk mag er ook geen mousserende wijn ontbreken in het rijtje beste HEMA-wijnen. Deze Cava met een score van maar liefst een 8 is lekker fris en gangbaar. Ideaal voor de feestdagen dus!

 

Lees ook: Met dit DIY-pakket van HEMA maak je je eigen wijn!