6 x romantische date gerechten

Eten door Jordan

Uiteten wordt vaak gebruikt als date idee. Maar in plaats van in een druk restaurant te zitten, kan je het ook gezellig thuis doen. Je eigen tafel, eten en natuurlijk totale privacy. Je kan de avond volledig inplannen zoals jij dat wilt. Maar wat maak je? Iets wat niet te moeilijk is en wat natuurlijk heerlijk smaakt. Geen stress! Wij hebben 6 recepten op een rijtje gezet, voor een geslaagde date avond!

Lees ook: 22 x winterdate ideeën voor tijdens de lockdown die je met je lief wil doen

Romantisch diner

1. Tagliatelle met garnalen, truffeltapenade en kastanjechampignons

Tijdens een date wil je niet de hele avond in de keuken staan. Daarom is een makkelijk en snel gerecht het beste wat je voor een datenight kan maken. Pasta is altijd een goede keus en je kan het zo chique maken als jezelf wilt. Dit pastagerecht zal zeker indruk maken op jouw date. Hier vind je het recept voor de Tagliatelle met garnalen, truffeltapenade en kastanjechampignons.

2. Klassieke steak frites

Het is één van de bekendste en geliefde gerechten ooit. Het staat op bijna elk menukaart en is ook thuis goed te maken. Simpel maar lekker, met veel smaak en een mooi stuk vlees, imponeer jij jouw date. Doe er een frisse salade bij en een goede fles rode wijn. Succes gegarandeerd! Vindt het recept voor de klassieke steak met frites hier.

3. Sticky zalm met honing en knoflook

Zalm is intimiderend en daarom kiezen we er vaak voor om de zalm toch maar te laten liggen. Maar het stukje vis is heerlijk en echt niet zo moeilijk om te bereiden als je misschien denkt. Met dit recept zit er veel smaak aan de zalm en kan je het serveren met witte rijst en wat groenten. Makkelijk maar heerlijk. Hier vind je het recept voor sticky zalm met honing en knoflook.

4. Homemade pizza

Een echte liefdespizza. Dat belooft veel goeds en aan de toppings te zien wordt het dan ook smullen. Deze heerlijke home made pizza is rijkelijk belegd met tomatensaus, een zoute prosciutto en een romige burrata. Mmmm… dat willen wij ook! Het recept vind je hier Culy Homemade pizza.

5. Poké bowl

Zelf sushi maken is misschien wel iets te veel van het goede en kost veel te veel tijd. Als je toch wel sushi craved, maar het niet weer wilt bestellen, kies dan voor een poké bowl. Je kan alle kanten op met de smaken en ingrediënten. Het is ook leuk om verschillende ingredienten in huis te halen zodat je date zijn of haar poké bowl zelf kan maken. Hier vind je verschillende manieren van poké bowls.

6. Traybake met kip, courgette en balsamico

Een traybake is eigenlijk het aller aller aller makkelijkst om te maken. Je kan zefls van te voren al alles snijden en kruiden en het enige wat je nog moet doen is het gerecht in de oven zetten. Dit geeft jou de kans om al die tijd te besteden met jou date. Leer elkaar goed kennen en doe een leuk spel tijdens het wachten. Eetsmakelijk en geniet! Het recept van een heerlijke traybake met kip, courgette en balsamico.

Lees ook: Lekkere salades voor een gezonde start van 2022