Eerste hulp bij rode wijn vlekken: zo krijg je ze er het snelst af

Eten door Daniëlle

Gezellig: lekker een rood wijntje drinken met je vrienden, lover of tijdens je me-time, totdat je je glas laat vallen en je hele outfit onder zit. Moet jou weer overkomen natuurlijk. 'O nee', zul je denken, 'hoe ga ik dit er nou weer uit krijgen?' Gelukkig kan dit op een snellere manier dan je denkt. Benieuwd naar hoe je het snelst rode wijnvlekken uit je kleding krijgt? Spoiler: het is géén vlekverwijderaar.

Lees ook: Blauwe tanden door rode wijn? Zo voorkom je het!

Zout

Dit trucje is handig - als je het bij de hand hebt - en kost weinig tijd: strooi wat zout over de rode wijnvlek. Laat dit ongeveer 5 tot 10 minuten inwerken, zo kan je als het goed is de rode wijnvlek uit je kledingstuk wrijven. Is de vlek er nog niet uit, kun je het nog een keer proberen. Wanneer de vlek bijna weg is, kun je het kledingstuk gewoon in de wasmachine doen.

Baking soda

Ben je toevallig thuis, en heb je baking soda in je kast liggen? Twijfel dan niet en smeer dit op de rode wijnvlek. Voeg een aantal eetlepels baking soda toe aan een kommetje met water en smeer dit over de rode wijnvlek. Laat dit een paar uur intrekken en stop het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.

Azijn en wasmiddel

Heb je een rode wijnvlek in een wollen kledingstuk? Dan werkt deze methode het beste. Vul een kommetje met lauw water en voeg hier één eetlepel witte azijn aan toe en één eetlepel vloeibaar wasmiddel. Dep met een doekje het mengsel op de vlek en laat dit even intrekken. Pak vervolgens een schoon doekje en haal het mengsel van de vlek af. Wanneer de vlek (bijna) is verdwenen kun je het kledingstuk gewoon in de wasmachine wassen. 

Heb je nu al zó vaak gehad dat je rode wijn morst over je kleding, maar lukt het je maar niet om met één van deze methodes die vervelende vlekken er van af te krijgen? Misschien wordt het dan toch tijd om eens over te stappen naar witte wijn...

Lees ook: Dit zijn de leukste wijnbarretjes van Nederland