Dit zijn de leukste wijnbarretjes van Nederland

Vrije tijd door Daniëlle

Samen met een vriendin of je lover wijn drinken, zo simpel kan geluk zijn. Ben je op zoek naar een gezellig wijnbarretje om een Sauvignonnetje of Merlootje te nippen? Bespaar jezelf de zoektocht, wij weten de leukste wijnbarretjes van Nederland. Nu hoef jij nog meer één ding te doen. Hoe Martien het altijd zo mooi zegt: "Wijnen, wijnen, wijnen!"

UnsplashLees ook: 8x de leukste films om te kijken als je een kater hebt

Wijnbarretje: Barrel Wijnlokaal

Wijnbars zijn helemaal hot and happening, en daar weet Barrel Wijnlokaal in Groningen alles van. Ze zijn namelijk in 2018 genomineerd voor Wine Bar of The Year en je raadt het al... Ze hebben gewonnen! En dat is niet zo gek. Bij de fantastische wijn weten ze je ook nog eens te verwennen met een heerlijk hapje, en daar zeggen we natuurlijk geen 'nee' tegen. Dus, raap je vriendengroep bij elkaar en plan een gezellig tripje naar 't Noorden! O ja, ze hebben ook een Barrel Wijnwinkel: zo kun je ook thuis genieten van de heerlijke wijn!

Haddingestraat 27, Groningen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barrel Wijn (@barrelwijn) on

 

Wijnbarretje: 4850

Een echt favorietje onder de Amsterdammers is 4850. Dit heerlijke wijnbarretje staat bekend om de (duh) heerlijke wijn en het lekkere eten. Ook zijn ze niet alleen open in de late avonduurtjes, maar ook in de ochtend - voor een lekker kopje koffie en een goede lunch. Geen zin in koffie? Hmm, is 12:00 te vroeg voor een glaasje wijn? 

Camperstraat 48-50, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 4850 (@4850nl) op

Wijnbarretje: Mofongo's

Wijnbar Barrel Wijnlokaal is niet de enige die veel van wijn afweet, want Mofongo's kan er zeker ook wat van. Ook deze wijnbar bevindt zich in Grunn, op het dak (!) van het restaurant. Naast goede wijn is dat niet het enige wat Mofongo's in petto heeft. De menu-kaart is namelijk rijkelijk gevuld met gerechten van over de hele wereld. Lekker eten + goede wijn op het dak? Ja graag!

Oude Boteringestraat 26, Groningen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr. Mofongo Global Food&Drinks (@mr.mofongo) on

 

Wijnbarretje: Shiraz 

De Wine Bar of The Year Award was in 2018 naar Barrel Wijnlokaal gegaan, maar in 2019 kreeg Shiraz het genoegen om de titel te ontvangen. De wijnbar bevindt zich in hartje Amsterdam en serveert wijn uit het Midden-Oosten met een vleugje Frankrijk erdoorheen. En heb je geen verstand van wijn? Dan helpen de vakkundige wijn-specialisten van Shiraz jou met liefde naar jouw perfecte wijntje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shiraz Amsterdam (@shirazamsterdam) on

Lijnbaansgracht 267-HS, Amsterdam

Wijnbarretje: Bistro en Wijnbar BRUUT 

Deze chique wijnbar die in 2018 nummer 2 heeft behaald van de leukste wijnbarretjes in Nederland is natuurlijk niet te missen in dit lijstje. BRUUT staat erom bekend altijd de wens van de gast waar te maken door vooral goed te luisteren. Is er altijd al een smaak wijn die jij wilt proeven? Twijfel dan vooral niet om even langs te gaan bij BRUUT. Je kunt hier ook terecht voor een heerlijke High Wine met lekkere hapjes en natuurlijk: smaakvolle wijn. 

Noorderhagen 42, Enschede

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bistro en Wijnbar BRUUT (@bistrowijnbarbruut) on

Wijnbarretje: VinVin 

De eerste, echte wijnbar in Utrecht was VinVin, en hier geldt: de eerste, de beste. De wijnbar is de favoriete plek voor de wijndrinkers in Utrecht, en we geven ze groot gelijk. Het is gezellig en sfeervol ingericht, waardoor je er zo uren kan vertoeven. Naast heerlijke wijnproeverijen organiseert wijnbar VinVin ook masterclasses door de eigenaren en zo hier en daar een lekker borreltje. 

Predikherenstraat 19, Utrecht

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Carr (@dancitsme) on

 

Wijnbarretje: Het Eigendom

In een historisch pand op de Witte de Withstraat in Rotterdam is wijnbar Het Eigendom te vinden. Een echte eyecatcher, als je het ons vraagt. Het is sfeervol ingericht en serveert (het belangrijkste) heerlijke wijnen. Bij dat wijntje hoort natuurlijk een lekker borrelhapje, en daar zorgt Het Eigendom gelukkig ook voor. Met wel 135 verschillende soorten wijnen op de kaart is Het Eigendom bestempeld tot de leukste wijnbar van Rotterdam, dus het is zeker de moeite waard om eens langs te gaan!

Witte de Withstraat 45-B, 3012 BM Rotterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wijnbar Het Eigendom (@heteigendom) on

 

via GIPHY

Lees ook: Met deze gadget blijft je wijntje de hele avond koel