Lifestyle / Media
Media

8 x de leukste films om te kijken als je een kater hebt

Happy New Year! Ook iets te diep in het glaasje gekeken en knalt je hoofd nu uit elkaar? Wat je dan nodig hebt is minimale inspanning. Installeer je brakke zelf op de bank of het bed met een dekentje, een pot thee en een fijne film. Wij hebben de leukste anti-katerfilms voor je op een rijtje gezet.

leukste films kater

Lees ook: Kersttoetje tip: de heerlijke Baileys Freakshake!

The Hangover

Met een filmtitel als deze kan The Hangover natuurlijk niet uit het lijstje ontbreken. Zet deze film op om jezelf eraan te herinneren dat het nog veel, veel erger kan. 

Pride & Prejudice

Jane Austen-boekverfilmingen zijn altijd goed om lekker bij weg te kwijnen en zwijmelen. Heel fijn: het tempo van de film is rustig, er zijn weinig harde geluiden en het Engelse landschap is heerlijk rustgevend. Ideaal als je koppijn hebt dus.

Lees ook: Recept: Supersmoothie tegen een kater

Mean Girls

Als de man met de hamer is langsgeweest, dan wil je niks liever dan op de bank hangen en niet nadenken. Chickflick der chickflicks Mean Girls maakt dat mogelijk. Extra leuk om te kijken met mede-brakke vriendinnen.

Magic Mike

Niet kunnen scoren met Oud & Nieuw? Hang alsnog aan de lippen van een lekkere, halfnaakte vent met strippermovie Magic Mike. Hallo, billen van Channing Tatum!

The Lion King

Ontsnap aan je hangover en denk terug aan de tijd dat je bier en wijn nog vies vond en een 'kater' alleen met een huisdier associeerde. Terug naar je jeugd dus. Geen film brengt een nostalgischer gevoel dan Disney-klassieker The Lion King.

Labyrinth

Over nostalgie gesproken... Cultfilm Labyrinth uit 1986 is net zo eentje. Droom lekker weg in de fantasiewereld van The Goblin King met David Bowie en Jennifer Connelly.

Pitch Perfect

Moet je nog productief zijn later op de dag? Geen jezelf een energyboost met Pitch Perfect, een girlpower-film met een lekkere dosis humor en een beetje romantiek.

Me Before You

Na een met alcohol gevuld avondje, kun je de volgende dag in een dipje belanden. Gooi alles lekker in één keer 'uit je systeem' met deze jankfilm. 

Lees ook: Stay in bed: Deze series komen 1 januari op Netflix