Haren op je tepels epileren: ja of nee?

Lichaam door Sanne

Allereerst: haargroei op je tepels is heel normaal. Wellicht valt het bij de één wat meer op dan bij de ander. Dat kan een reden zijn om ze bijvoorbeeld weg te halen, maar hoe doe je dat het beste? Is epileren wel zo’n goed idee?

epileren tepelhaar

Lees ook: Oksels niet scheren: dit zijn de voordelen

Haargroei rondom je tepels

Haartjes bij je tepels zijn heel normaal. De hoeveelheid is bij ieder persoon anders. Ook is het heel normaal dat dit verandert tijdens de verschillende fases van je leven, bijvoorbeeld: de puberteit, een zwangerschap of de overgang. Wanneer je de haartjes wilt verwijderen heb je meerdere mogelijkheden om dit doen, denk aan scheren of epileren. Of je het weghaalt is natuurlijk geheel je eigen keuze.

Verwijderen

Haartjes wegscheren bij je tepels kun je beter niet doen. In een interview met Magriet legt dermatoloog Gotynski uit dat er bij scheren kleine wondjes kunnen ontstaan. Je kunt dus beter de haartjes eruit trekken (epileren) dan scheren. Tijd om je pincet er maar weer bij te pakken. Tip: houd de huid strak zodat het verwijderen minder pijn doet. Naast epileren heb je nog enkele andere opties zoals een ontharingscrème. Dit kun je uiteraard proberen, maar over het algemeen is de huid rondom je tepels gevoelig waardoor je het risico loopt dat het gaat irriteren. Wil je definitief verlost zijn van de haartjes bij je tepels? Dan kun je natuurlijk nog voor een laserbehandeling gaan, maar deze methode is wel wat pijnlijker en duurder.

Lees ook: Vulva ontharen: de mogelijkheden op een rijtje

Beeld: iStock