Oksels niet scheren: dit zijn de voordelen

Lichaam door Jeanine

Wel of niet scheren als vrouw: om de een of andere reden is het de laatste tijd steeds meer een discussiepunt. De één vindt het onprettig terwijl de ander juist liever alles laat staan. Heb jij geen zin om tijdens iedere douchebeurt je oksels te scheren en laat je het liever voor wat het is? Dan hebben we goed nieuws voor je, want je okselhaar laten staan is nog ‘gezond’ ook!

Lees ook: Vagina verstrakkende crème: hoe werkt het?

Oksels scheren, wel of niet doen?

Laten we vooropstellen dat je vooral moet doen waar jij je goed bij voelt. Of je nou alles laat staan of je hele lichaam van top tot teen onthaart, you do you! Dat gezegd hebbende, kleven er wel een paar gezondheidsvoordelen aan het niet scheren van je oksels. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet, want dit wil je weten.

Gezondheidsvoordelen

We hebben allemaal wel eens dat pijnlijke moment moeten doorstaan waarop je scheermesje nét iets te scherp over je huid gleed. Gevolg: je staat te vloeken onder de douche, want de pijn van een scheermessneetje is echt on another level. Door je oksels niet te scheren, doe je je huid ook een plezier. Geen ingegroeide haren of sneetjes meer en je huid zal minder snel geïrriteerd raken. Daarnaast vormen de haren ook een barrière tegen bijvoorbeeld deodorant. De chemicaliën van de deo trekken minder snel in je huid, waardoor je ook minder daarvan opneemt. Toch een prettig idee.

Zweten

Ben je bang dat je meer gaat zweten? Dan kunnen we je geruststellen, want dat is echt niet zo. Het is ook niet zo dat anderen het opeens beter of eerder kunnen ruiken. Wel of niet scheren heeft daar geen invloed op. Er is niets vies aan het laten staan van je okselhaar, in tegendeel. Laat alsjeblieft niemand je dat wijs maken, want het is hartstikke natuurlijk en normaal. Je moet doen wat jij wilt. Mochten de geur en het zweten de drempel zijn, dan weet je nu dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Lekker je okselhaar laten staan dus als je dat wilt!

Lees ook: Vulva ontharen: de mogelijkheden op een rijtje