Vagina verstrakkende crème: hoe werkt het?

Lichaam door Sanne

Last van een losse of wijde vagina waardoor jij en je partner tijdens de seks weinig stimulatie ervaren? Dat kan heel vervelend zijn, but no worries… Vagina verstrakkende crème is dé oplossing en het is ook nog eens eenvoudig te gebruiken.

Lees ook: Spice it up: 6 interessante plekken om seks te hebben

Vagina verstrakkende crème

Vagina verstrakkende crème is voor vrouwen met een losse of wijde vagina. Je kunt dit van nature al hebben, maar ook bijvoorbeeld pas nadat je een kind hebt gebaard. De crème versterkt de spieren in de vagina waardoor jij en je partner meer stimulatie zullen ervaren tijdens de seks. Let op: het effect is vaak wel tijdelijk. Inmiddels zijn er verschillende varianten op de markt. Het is niet alleen maar te krijgen als crème, maar ook in spray- en gelvorm. Bij het kopen van een vagina verstrakkend middel moet je er even op letten wanneer het middel begint te werken. Het ene middel werkt meteen terwijl het andere middel enkele dagen nodig heeft. Best belangrijk als je een avondje plant om intiem met elkaar te zijn.

Hoe gebruik je vagina verstrakkende crème?

Hoe vaak en wanneer je de vagina verstrakkende crème gebruikt, verschilt per merk. Lees daarvoor dus goed de gebruiksaanwijzing. Maak je gebruik van een crème of gel? Dan kun je het middel eenvoudig aanbrengen op de vagina door te masseren. Sommige crèmes, gels en sprays moeten één keer per dag worden aangebracht voor het beste resultaat terwijl je anderen het best vlak voor de penetratie kunt aanbrengen. Tip: laat de crème, spray of gel altijd even goed intrekken voor het beste resultaat. Op deze manier voorkom je ook vlekken in kleding of beddengoed.

Andere manieren om je vagina strak te krijgen

Niet zo fan van crème, spray of gel? Gelukkig bestaat er ook nog een andere manier om je vagina (weer) strak te krijgen, namelijk het trainen van je bekkenbodemspieren door middel van vaginale balletjes. Dit zijn balletjes die je kunt inbrengen in de vagina waarna je je bekkenbodemspieren bij elkaar kunt knijpen zodat de balletjes bewegen. Deze oefening moet je vaker herhalen om je spieren sterker (en dus strakker) te maken.

Good luck!

Lees ook: 4 keer spelletjes om jullie nacht spannender te maken

Beeld: iStock