4 feiten over het ontharen van je oksels

Lichaam door Redactie Ze.nl
De meeste vrouwen doen het een paar keer per week: hun oksels scheren. Vooral nu de lente is aangebroken gaan we weer los onder de oksels! Maar kijk uit, want wist jij dit al over het scheren van je oksels?
 
Scheren is hygiënisch en bovendien oogt het tóch wat netter en verzorgder zonder zo'n bosje shaq onder de okseltjes. Maar veel vrouwen doen het gedachteloos, zonder dat ze de feiten over ontharen kennen. Dove heeft daarom 4 belangrijke feiten die je als vrouw zijnde moet weten op een rij gezet. Maar voordat je die gaat bekijken, hebben wij nog wat leuke feitjes verzameld!


Leuke feitjes
Wist je bijvoorbeeld dat?

- Als je je oksels scheert, je haren niét donkerder, dikker of stugger terugkomen? Dat is een fabeltje! De textuur verandert niet, het voelt misschien wel zo omdat je de haartjes bot afsnijdt. 

- Scheren beter gaat tijdens of net na het douchen? Door het warme water gaan je poriën openstaan, waardoor de haartjes makkelijker te verwijderen zijn.

- Je okselhaar 50% sneller groeit dan je beenhaar?

- Het niet verstandig is om je te scheren voordat je de zon ingaat? Dit kun je beter de avond ervoor doen. Vooral als je gaat zwemmen kan de combinatie van zout of chloorwater, net geschoren oksels en zon voor irritaties zorgen.

Belangrijke feiten!
Nu zijn dit misschien voor jou geen opmerkelijke feiten (of wel?). Maar Dove verzamelde nog wat serieuze feiten voor jou over het scheren van je oksels die je móet weten.

Bekijk daarom de video van Dove en ontdek 4 feiten over het scheren van de oksels die elke vrouw zou moeten kennen. Bekijk de video hier!


Dove Deodorant
Zoals je hebt kunnen zien, kunnen bij het scheren kleine beschadigingen aan de gevoelige okselhuid ontstaan. Hierdoor is de huid ook vatbaarder voor irritaties. Een goede reden dus om je oksels goed te verzorgen! Dove deodorant is niet alleen 48 uur effectief tegen zweet en geurtjes, maar ook zacht voor de huid en verzorgend. Het bevat naast een kwart hydraterende crème ook extra vitamine E dat bekend staat om haar huidverzorgende eigenschappen. Dove deodorant hydrateert de okselhuid, met als resultaat zichtbaar zachtere en gladdere oksels, in slechts zeven dagen!

Bovendien kun je nu meedoen aan het grote okselonderzoek en maak je daarmee kans op een luxe Dove-pakket!

Op de hoogte blijven van alle acties rondom Dove? Like dan hun Facebook-pagina!

Wat doe jij om je oksels zo goed mogelijk te verzorgen?