Kale 'poes? maakt plaats voor schaamhaar

De maatschappij door Redactie Ze.nl

Al enige jaren zijn we in de weer met onze scheermesjes: alles voor een gladde en vooral onbeboste vagina. Maar nu lijkt die tijd voorbij en maakt de kale poes plaats voor schaamhaar. Hoera! ? of toch niet?

Speciaal voor de nieuwe campagne van Versace poseerde het Nederlandse model Saskia de Brauw. Op de afbeelding draagt de jongedame slechts pumps en wat sieraden. Maar Saskia heeft nog een derde accessoire: een flinke - weliswaar kortschoren - grasmat. Er ontstond een behoorlijke discussie en niet veel later liet het Amerikaanse vrouwenblog Jezebel weten dat de 'bush back' is.

Nu natuurlijk de grote vraag: maakt schaamhaar daadwerkelijk zijn comeback? En doen wij Nederlandse vrouwen daar aan mee? Speciaal voor jullie zetten we de voordelen op een rij, waarom jij de hele bush bush gewoon zou moeten laten staan.

  1. Bye bye rode builtjes, stoppels (lees: schuurpapier) en een geïrriteerde huid: nu je niet meer hoeft te scheren komen deze dingen niet meer voor. Haleluja!
     
  2. Je bosje laten staan scheelt een hoop tijd, want met 2x in de week je schaamstreek bijhouden ben je al gauw een half uur kwijt. Vermenigvuldig dit met 52 (weken) en je komt uit op 26 uur scheren! Hallo, wij hebben wel wat beters te doen?!
     
  3. Vrouwen met een volledig kaalgeschoren vagina kunnen last krijgen van droge plekken. Schaamhaar heeft dus wel degelijk een functie: het helpt namelijk vetten opvangen die door je huid afgescheiden worden, wat een hydraterende werking heeft.
     
  4. Nog een goede functie: een toefje schaamhaar is een soort stootkussentje en beschermt je vagina tegen de ruwe wrijvingen van strakke kledingstukken zoals een spijkerbroek. 

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Kaal, een streepje of een volle bos?