De 10 grootste ontharingsfouten

Lichaam door Jikke
We willen graag gladde, verleidelijke en glanzende benen zodat we ons sexy voelen in jurkjes en rokjes. Maar die vervelende stoppels zijn terug voor we er erg in hebben. Maak jij één van de tien ontharingsfouten?
 
Scheermesjes, wax, ontharingscrème? Er zijn talloze manieren om je benen (en andere lichaamsdelen) te ontharen. Maar als je fouten maakt, kunnen de stoppels sneller terug komen dan je lief is. Lees hier welke fouten veel gemaakt worden.
 
Fout 1: Niet peelen
Natuurlijk kun je tijd besparen door je huid niet te peelen voor het ontharen. Maar een peeling voorkomt gemakkelijker ingegroeide haartjes: het verwijdert de dode huidcellen, waardoor de haartjes niet zo snel ingroeien. Ren dus snel naar de Bodyshop voor een lekkere scrub!
 
Fout 2: Je gezicht samentrekken als je je wenkbrauwen bijwerkt
Hoe je het doet, maakt niet uit. Als je wenkbrauwen er maar mooi uitzien. Fout. Je wenkbrauwen worden het mooist als je je gezicht natuurlijk houdt. Zo voorkom je dat je met asymmetrische wenkbrauwen rondloopt.
 

Fout 3: ?s Morgens vroeg ontharen
Het lijkt ideaal: je springt ?s ochtends onder de douche en scheert gelijk je benen. Maar even later zie je dat er alweer stoppeltjes te zien zijn. Hoe kan dat? ?s Nachts zwellen je benen een beetje op, waardoor de haartjes verstopt zijn. ?s Avonds heb je hier geen last van, dus als je dan onthaart, zul je er veel langer plezier van hebben.
 
Fout 4: Ontharen tijdens een warm bad
Hmm. Je hoofd komt amper boven het schuim uit, het ruikt heerlijk in de badkamer en jij bent zó ontspannen. Je ligt al een halfuur in bad en vindt het tijd worden om in bad te scheren. Niet doen! Als je langer dan tien minuten in bad ligt, zwellen je benen op en zullen die stoppels je al snel weer lastig vallen.
 
Fout 5: Ontharen met een bot scheermesje
Hoe lang doe jij met je scheermesje? Een dag, een week, een maand, maanden? Grote kans dat jij ook weleens een bot mesje hebt gebruikt. Resultaat? Rode bultjes en het wordt lang zo glad niet. Gebruik dan ook altijd een scherp mesje. Aangeraden wordt om altijd een nieuw mesje te nemen, maar sommigen kun je ook meerdere malen gebruiken. 


 
Fout 6: Geen scheerschuim gebruiken
Soms heb je gewoon haast. Een noodgeval. Die haren móeten eraf. Je grijpt je scheermesje en daar gaan de haartjes. En daar komt de irritatie, alleen maar omdat je geen scheerschuim gebruikt hebt. Scheerschuim voorkomt irritaties en zorgt ook nog eens voor een gladder resultaat.
 
Fout 7: Kwetsbare huid ontharen
Sommige mensen hebben last van acné en gebruiken hier een medicijn tegen, zoals Roaccutane. Dit geneesmiddel maakt de huid enorm kwetsbaar. Niet zo fijn als je een waxbeurt ondergaat (denk eens aan alle extra pijn, want eerlijk is eerlijk, waxen is nooit een pretje). Stop dus een week voor de behandeling met de medicijnen en het zal een stuk aangenamer zijn.
 
Fout 8: Te vaak waxen
Daar zijn ze weer, die vervelende stoppeltjes. Je wilt gelijk weer een scheermesje of wax pakken om af te rekenen met de haartjes to be. Niet doen! Tussen iedere waxbeurt moet minstens vier weken zitten, zodat de haartjes lang genoeg kunnen zijn.


 
Fout 9: Op een verkeerde manier waxen
Toen je vorige keer bij de schoonheidsspecialiste in de stoel lag, leek het zo makkelijk. Hars aanbrengen, strip erop plakken en eraf trekken. Bye bye, vervelende haartjes! Dat kan je zelf ook wel en je gaat aan de slag met hars, strips en trekt ze er vol enthousiasme af. Au! Je zit vol met blauwe plekken. Als je zelf gaat waxen, moet je niet vergeten om de huid strak gespannen te houden in de tegengestelde richting van de trekbeweging. Trek jij de strip van beneden naar boven los? Trek dan de huid strak naar beneden. Binnen no time heb jij net zulke gladde benen als na een bezoekje bij de schoonheidsspecialiste.
 
Fout 10: Waxen tijdens de verkeerde periode van de maand
Tijdens dé periode van de maand lig je het liefst met een kruik en een reep chocolade op de bank. Om jezelf een beetje te verwennen, wil je je mooi maken: je neemt een uitgebreide douche en besluit om ook gelijk je benen weer zacht en glad te maken door te waxen. Je ziet er weer tiptop uit! Toch kun je dat waxen beter achterwege laten, want tijdens je menstruatie ben je veel gevoeliger voor pijn. Dat heeft te maken met hormonen enzo. Waxen kun je het best in het midden van je cyclus doen.

Maak jij weleens één van deze fouten?