Beffen

Intiem door Danielle de M
Beffen: de hostie ontvangen, kuttebutten, minetten, aan de postzegel likken, in het natte gras liggen, tongracen, vrouwelijkevoorhuidvoenzen, greppeltje likken, een zoute snor halen, met je neus in de bosjes en de tong in de sloot…
 
Even een kleine bloemlezing met synoniemen van beffen. Een bloemrijke bloemlezing, zou je kunnen zeggen. Hoe kom ik hierop? Ik las dit artikel en natuurlijk deze over het feit dat een studie heeft uitgewezen dat mannen ons voornamelijk ter wille zijn van onderen om ons ervan te weerhouden vreemd te gaan. En ik al die tijd maar denken dat ze er lol in hadden. 

Vreemdgaan
Het idee hierachter is dat als vrouwen maar vaak genoeg aan het kronkelen gekregen worden door een man, ze eerder geneigd zijn om zich exclusief aan die man te binden. Omdat de kans klein is dat iemand anders nog zo’n genot met zich meebrengt. Dus waarom risico’s nemen? Dat vind ik een beetje een kort door de bocht redenering, alleen al omdat mannen zelf vaak als reden geven bij vreemdgaan - terwijl ze een prachtvrouw thuis hebben zitten - dat 'als je elke avond biefstuk krijgt, je ook weleens trek krijgt in een gehaktbal'.
 
 
Kaal of kammen
Maar goed, dat laat ik hier buiten beschouwing. Wat ik me wel meteen afvroeg: zijn er ook nog voorwaarden aan verbonden? Hygiëne is vanzelfsprekend een factor, maar qua stijl, zeg maar. Niet de befstijl - ik hoef niet te weten of iemand als een stofzuiger tekeergaat of juist dokter Bibber speelt - maar wat zien ze nu het liefst? Kaal of kammen?
 
Omdat ik me niet voor kan stellen dat als je als man al zó hard aan het werk bent je relatie goed te houden, je dan ook nog op een deurmat duikt terwijl je eigenlijk een glad gietvloertje wilt. Of omgedraaid. Dus dat maar eens gevraagd op Facebook. Het regende antwoorden, zowel in de privé-inbox als openbaar. Als eerste reageerden mannen op de stelling in het artikel. “Ja tuurlijk,” antwoordde er een, "nogal wiedes. Als ik ‘r een keer  goed te grazen neem (no pun intended ;-), D.), weet ik dat ik rust heb. Kan ik de keren daarna gewoon weer lekker wazig tegen d’r kont aan liggen rijden in plaats van een halfuur gefriemel vooraf.” Je ziet, aan openhartigheid geen gebrek. En met dat harde werken valt het dus wel mee. 
 

 
Pukkels
Van de 23 welwillende antwoorders stemden er 18 voor kaal, 2 voor een streepje, 1 speelde toch nog graag in het bos en 2 maakten het geen zak uit, als het maar niet zo erg was dat ze er een tandvleessnor van kregen. Waar ze in elk geval niks van moeten hebben: pukkels. Nee, dat snap ik. Als ik me af zou moeten vragen of ik een piemel geserveerd krijg of een tak rode bessen hoef ik ook niet meer. Een pornoacteur was er het duidelijkst in: “Er zijn meiden met allemaal pukkels boven hun punani, en dan zie je dat minder met een dun bosje, vandaar. Het is meer een snor om de pukkels te verbergen, dus het ligt eraan of het huidje erboven lekker glad is of vol putjes en bulten zit. Da's alles. Een kaal stukje maanlandschap is ook niks.”
 
Gewoon lekker
De meeste heren gaven overigens aan het gewoon lekker te vinden. En deden het artikel af als ‘bullshit’. Zulke omwegen maken mannen helemaal niet in hun hoofd. De vrouwen uit het gezelschap die de damesliefde aanhangen, gaan ook overwegend voor kaal, en vinden het eveneens alleen maar lekker. “Als je het uit tactiek doet kun je er net zo goed geld voor vragen.”
 
Toch leuk als mannen en vrouwen het ergens over eens zijn. Wat een artikel al niet kan doen.

Lees ook de vorige columns van Daniëlle!

Daniëlle de Mol Moncourt (1969) geniet ervan met een knipoog naar dagelijkse dingen te kijken.

Ze is moeder van twee hevig puberende zonen - waarbij ze die knipoog meer dan hard nodig heeft -, schrijfster en journalist. Buiten dat houdt ze van sporten, heeft ze een hardnekkige chocoladeverslaving en wijst ze een lekker wijntje ook niet af.

In haar columns observeert ze mensen, de dingen die ze doen en waarom ze dat doen. Wat drijft ze? Een enorm gebied dat haar verbeelding steeds weer opnieuw prikkelt.

Over haar sportavonturen schrijft ze op haar blog serendipityddmm.blogspot.com.