Via de achterdeur: anale seks, wel of niet?

Intiem door Redactie Ze.nl

Hoewel seks tegenwoordig op alle mogelijke manieren uitgeoefend lijkt te worden, worden er over anale seks maar nauwelijks boekjes opengedaan. En dat terwijl er steeds meer mensen zijn die het doen!

achterdeur anale seks

Lees ook: Nieuwsgierig naar anale seks? Dit wil je als beginner van tevoren echt weten

Taboe

Het taboe op anale seks wordt tegenwoordig steeds meer doorbroken, maar toch lijkt het nog een wat ongemakkelijk onderwerp. Er is naar anale seks bijvoorbeeld nog maar weinig onderzoek gedaan. Maar dat veel vrouwen het weleens doen of gedaan hebben bleek in 2010 uit een enquête van vrouwenblad Viva: de helft van de ondervraagde dames deed het destijds ongeveer één keer per halfjaar en maar liefst 26% zei minstens maandelijks te doen. Maar niet iedereen is fan van seks in het ?andere? gaatje, vaak om de pijn of het vieze idee. Is dit terecht?

Redenen om het wél te doen

Hoe veel redenen er ook zijn om geen anale seks te hebben, er zijn net zo veel redenen om het wél te doen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je lover kan anale seks een verrijking van jullie seksleven zijn!

  • Anale seks is heel strak. De kans is erg groot dat je vaginale opening wijder is dan je anus. Vooral voor je partner is dit fijn: zijn penis wordt tijdens anale seks veel meer gestimuleerd, waardoor het gevoel voor hem veel sterker is.
  • Anale seks vergt veel vertrouwen. Waar je een one night stand na een heftige nacht zó je bed uit kan schoppen, deel je niet met iedereen de intimiteit die er komt kijken bij anale seks. Hij moet voorzichtig te werk gaan en daarvoor moet jij je ontzettend op je gemak voelen. Anale seks is voor velen, zo mogelijk, nog intiemer dan gewone seks.
  • Anale seks geeft je vriend een gevoel van macht. Hij heeft de volledige controle en heeft het idee dat hij volledig verantwoordelijk is voor jouw plezier. Dit is ook wat het voor veel vrouwen intiem maakt, je bent volledig van hem afhankelijk. Er zijn nog meer redenen waarom hij het zo opwindend vindt.
  • Anale seks is spannend! Het is (waarschijnlijk) nieuw en daarom leuk en spannend om eens uit te proberen.

via GIPHY

De achterdeur nemen: hoe dan?

Anale seks is heel goed mogelijk zonder pijn of andere nadelige gevolgen. Een goede voorbereiding is al het halve werk, daarnaast is het belangrijk om langzaam aan te doen en je anus rustig te laten wennen aan wat er komen gaat. De sluitspier is van nature erg strak en schrikachtig. Wil je aan anale seks doen, dan moet deze ontzettend ontspannen zijn, anders krijg je inderdaad pijn. Dé ultieme tip bestaat uit de twee G's: geilheid en glijmiddel.

Zorg er allereerst voor dat je goed geil bent. Neem een lekker lang voorspel en doe het rustig aan. Voor een geslaagd experiment moet je volledig ontspannen zijn en je anus dus ook. Stop daarom ook onmiddellijk als je pijn krijgt, dit werkt alleen maar averechts. Laat je vriend je vingeren en gebruik jouw vocht om je anus wat natter te maken. Met glijmiddel kan je vriend proberen om met een vinger een klein stukje bij je naar binnen te gaan. Gaat dit goed, dan kan hij twee vingers proberen. Zorg er daarnaast voor dat je blijft genieten en ontspannen. Gaat het goed met twee vingers, dan kan je vriend altijd met condoom bij je naar binnen gaan. Hoe meer glijmiddel je gebruikt, hoe makkelijker het gaat. Daarnaast ben je vlak voor en tijdens het klaarkomen het geilst, dus waarschijnlijk vind je het op die momenten het fijnst om aangeraakt te worden bij je anus. Als je anale seks niet gewend bent, is het voor je partner dus handig om hier rekening mee te houden.

Veiligheid

Het wordt overigens afgeraden om na anaal vingeren of anale seks de vagina aan te raken, omdat je hier bacteriële infecties van kunt krijgen. Besluit je het na een minuutje anale seks voor gezien te houden, laat je vriend dan altijd een (ander) condoom omdoen voordat je 'normaal' verdergaat.

Anaal bij mannen

Ik hoor je denken: anaal bij mannen? Ik heb toch geen penis? Maar anale seks kan over meer gaan dan over alleen penetratie. Wil je zelf een beetje macht uitoefenen over je vriend, geef hem dan eens een prostaatmassage. De prostaat zit ongeveer vijf centimeter diep in de anus, aan de buikzijde. Wanneer je met je vinger in zijn anus gaat en je voelt waar de prostaat zit, kan dit hem een extra stimulatie geven, wat tot een veel intenser orgasme leidt. Er bestaan daarnaast talloze speeltjes, zoals buttplugs, waarmee je jezelf én hem kunt verwennen.

Lees ook: Waarom jij en je partner vanavond nog prostaatmassage willen proberen