Dus? na zoveel tijd kunnen mannen weer na een orgasme

Intiem door Sabine

Het is vrijdagavond en jullie hebben eindelijk tijd voor elkaar. Die tijd willen jullie maar al te graag tussen de lakens spenderen. Het liefst wil je de hele nacht door. Maar hoe lang duurt het voor hij weer verder kan nadat hij is klaargekomen?
 
Not to be too graphic, maar we weten allemaal dat het mannen soms maar vier stoten kost om dat moment suprême te bereiken. Jij daarentegen hebt wel meer dan vier keer rammen nodig. Dus ja, jij wilt graag doorgaan voor de tweede ronde. Maar hoe lang moet je eigenlijk wachten tot hij zover is? Wij vertellen jullie, dames: het duurt lang. Volgens onderzoekers duurt het namelijk twee uur voordat hij weer kan nadat hij is klaargekomen! 
 

 
‘Even’ opladen 
We weten allemaal wel dat mannen wat tijd nodig hebben nadat z’n vulkaan is uitgebarsten voordat hij nog een keertje lava kan spuiten. Volgens the US Journal of Sexual Medicine duurt het alleen langer dan we eigenlijk willen, namelijk 2 (!) uur. Oké, we hebben zelf ook wel gemerkt dat z’n vlag maar half stok hangt als we te snel verder willen, maar TWEE uur moeten we toch in een hele andere categorie scharen dan ‘even bijkomen’. 
 
Volgens Dr. Rickard K. Lee, een uroloog van the Weill Cornell Medicine Center in de Verenigde Staten, zijn alleen tienerjongens gezegend met een joystick die snel weer is opgeladen. Mannen die wat ouder zijn, hebben volgens hem toch echt zo’n twee uur nodig voor ze klaar zijn om nog een keer los te gaan in bed. De dokter vertelde ook dat een aantal factoren meespeelt in hoe lang zijn oplaadtijd is. Drugs- en alcoholinname en hoe vaak hij masturbeert spelen allemaal een rol. 
 

De belangrijkste factoren
Maar de voornaamste reden waarom het langer duurt voordat hij je nog een keer kan nemen, is toch zijn leeftijd. Zo weet Dr. Abraham Mergentaler, professor en uroloog aan Harvard Medical School, dat tieners vaak maar een paar minuten nodig hebben en dat mannen boven de dertig toch écht even nodig hebben voor ze verder kunnen. Maar het wordt nog net een tikkeltje erger: mannen boven de 50 kunnen vaak maar één orgasme per dag bereiken. Nou ja, we kunnen altijd nog aan het doe-het-zelf'en slaan. 

Wil jij altijd graag een tweede keer? Of vind jij een keertje wel genoeg?