Zo gaan jij en je partner om met verschillende libido’s

Intiem door Anne-Fleur

In een relatie kun je soms te maken hebben met een verschillende libido. Dat is niet gek, want niemand is natuurlijk hetzelfde en iedereen heeft verschillende wants and needs. Toch kunnen libido-verschillen wel lastig zijn. Maar, no more: zo gaan jij en je partner om met het hebben van een andere sex drive.

Lees ook:

Verschillende libido's in je relatie

Hoe leuk en fijn het hebben van een relatie is, soms brengt het ook de nodige 'problemen' met zich mee. Voorbeeldje: jij en je partner hebben een verschillende libido. Zo kan de een vaak zin in veel seks hebben, terwijl de ander helemaal oké is met maar weinig intimiteit. Voor beide partijen een lastig idee, want hoe ga je hier nu het beste mee om? Moet je compromissen sluiten? Of laat je het voor wat het is?

Bij iedereen is het weleens voor gekomen: je partner heeft zin in seks en jij niet (of andersom). Een paar keer kan het natuurlijk gebeuren, maar blijft het voorkomen dan kan het een probleem worden. We hebben een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat jij en je partner weer wat meer op één lijn komen wat betreft jullie libido's.

Maak het bespreekbaar

Deze tip kan voor veel mensen een lastige zijn, maar het is wel net zo belangrijk. Maak dan vooral bespreekbaar hoe jullie beiden seks initiëren. Vaak heeft de een niet eens door wanneer de ander een romantisch avondje wil hebben. Weten jullie van elkaar hoe je 'begint' met intiem zijn, dan kunnen jullie je beiden al een beetje voorbereiden wanneer dat gebeurt. Pas je zeker niet aan, aan een ander, maar leer wel de love language van je partner kennen.

Intiem zijn op een andere manier

Als jouw libido lager of hoger is dan die van jouw partner, dan zijn er ook andere manieren om samen te 'connecten'. Intiem zijn betekent niet altijd seks. Intiem zijn kan ook diepgaande gesprekken voeren of uitgebreid knuffelen (met de kleren aan). Al kijk je samen gezellig een film met elkaar. Alles om maar íets romantisch te hebben. Zo vervul je elkaars needs hopelijk een beetje meer.

Momenten inplannen

Dit klinkt helaas niet zo romantisch, maar het inplannen van een seksmomentje kan helpen wanneer jij en je partner een verschillende libido hebben. Vind je dit niet zo fijn, dan kun je ook momenten van connecting inplannen. Een date night organiseren kan jullie in ieder geval helpen om weer nader tot elkaar te komen. Na zo'n intiem moment samen is het heel goed mogelijk dat jullie libido's weer op één lijn komen. En dat is wat we willen toch?