Seks & relaties / Seks
Seks

Cuckold: wanneer overspel en vernedering opwindend is

Seksuele fetisjen voor voeten, grote borsten en bondage zijn algemeen bekend. Maar er zijn nog tientallen fetisjen te noemen. Heb je bijvoorbeeld ooit van een cuckold gehoord? Nope, het is geen ander woord voor cock hold.

cuckold

Betekenis van cuckold

Cuckolding is een term waarbij BDSM en voyeurisme elkaar ontmoeten. Bij cuckolding kijkt een man - een hoorndrager -  of een cuckold (de vrijwillig (of zogenaamd gedwongen) toe hoe zijn vriendin of vrouw met een andere man (de bull) seks heeft. Het roept bij de cuckold (de toekijkende man in kwestie) gevoel van vernedering en jaloezie. Daarnaast wordt hij soms ook vastgebonden, gepijnigd en vernederend toegesproken door zijn vriendin of vrouw.

Vreemdgaan is opwindend voor cuckold

Vergis je niet, het tafereel gebeurt geheel vrijwillig. De cuckold vindt het namelijk heel opwindend om zijn partner te zien genieten met een andere man. In andere gevallen kijkt de man niet toe, maar weet hij dat zijn partner op dat moment seks heeft met een ander. Zo heeft cuckolding voor iedere cuckold een andere betekenis maar met dezelfde gedachten. 

Meedoen is uitgesloten bij cuckolding

Zelf zou de cuckold (hoorndrager) nooit spontaan deelnemen aan de vrijpartij. In het (rollen)spel mag alleen de bull met zijn liefje naar bed gaan. Het is vaak een tijdelijke spel dat gespeeld wordt. De volgende dag mag de hij, de cuckold, bijvoorbeeld wel gewoon met zijn eigen vrouw naar bed.

In extreme gevallen hebben stellen de afspraak gemaakt dat de vrouw alleen nog maar met andere mannen het bed deelt, terwijl man en vrouw wel in een relatie blijven. Stellen die aan cuckolding doen maken daar van te voren goede afspraken over. Het is daarom niet officieel 'vreemdgaan' volgens de cuckold.

Herkomst van naam cuckold

Het woord cuckold komt van het Engelse woord voor koekoek: ‘cuckoo’. De vrouwelijke koekoeksvogel paart namelijk ook met de leider onder de koekoeksvogels. Daarna gaat je terug naar haar eigen man om de kinderen op te voeden. De seksterm cuckolding heeft dan weer niks te maken met het opvoeden van de kinderen van iemand anders, alleen het erotische-gedeelte is de overeenkomst. De Nederlandse term 'hoorndrager' is simpel te verklaren. Dit betekent een 'bedrogen man'.

De cuckold kijkt naar zijn vrouw en een bull

Lees ook: VRIJ-dag: Zo denken onze lezeressen over porno