Nieuwe bedpartner? Stel deze vragen voor de seks

Intiem door Maya Luz

Voor het eerst seks hebben met iemand is flink spannend. Spannend op een goede manier, maar ook op een zenuwslopende manier. Wil jij je zenuwen geruststellen? Stel je partner dan deze vragen voordat jullie onder de lakens kruipen.

Lees ook: Wanneer heb je genoeg seks in een gezonde relatie?

Wanneer heb je je voor het laatst laten testen op een soa?

Praten over soa's is misschien niet heel sexy, maar het kan wel erg belangrijk zijn. Je weet waarschijnlijk niet hoeveel andere bedpartners je nieuwe partner heeft gehad en wanneer ze voor het laatst met iemand anders seks hebben gehad. Om jezelf te beschermen tegen soa's kan het dus slim zijn om aan hen te vragen of ze zich recent hebben laten testen en of ze recentelijk nog seks hebben gehad met andere mensen. Het is geen leuke vraag om te moeten stellen, maar je kan er ook een hoop gedoe mee voorkomen.

Zijn er handelingen die je liever niet wil doen?

Grenzen stellen in de slaapkamer is belangrijk. Maar wanneer je al bezig bent, kan het lastig zijn om deze aan te geven. Je wil het moment niet verpesten. Daarom is het geen slecht idee om deze dingen van tevoren te bespreken. Zeker als je specifieke grenzen hebt die je graag aangegeven wil hebben voordat je onder de lakens kruipt, is het verstandig om hierover in gesprek te gaan.

Hoe wil je dat we naar elkaar communiceren als iets niet goed voelt?

Voor het eerst met iemand het bed delen kan hier en daar wat ongemakkelijk zijn. Je kent elkaar en elkaars lichaam nog niet goed en je weet ook niet wat iemand wel en niet fijn vindt. Zorg er daarom voor dat jullie van elkaar weten hoe je aan moet geven dat iets niet fijn is. Dit kan je heel simpel en verbaal doen, maar het kan ook op andere manieren. Zoek naar een methode die voor jullie allebei werkt.

Hoe ziet veilige seks er voor ons uit?

Gaan jullie condooms gebruiken? Slik je de pil of heb je een spiraaltje? Zeker als je seks hebt met iemand van het mannelijke geslacht is het verstandig om hierover te praten. Dat is altijd beter dan achter spijt hebben.

Waar raak je opgewonden van?

Oké, nu naar de meer sexy vragen. Voordat je seks hebt met iemand is het goed om te weten hoe je die persoon op kunt winden. Zo maak je het moment zelf wat minder ongemakkelijk. Je weet tenslotte meer wat je doet en waarom. Daarnaast kun je je ook beter voorbereiden. Denk aan wat voor lingerie je aan kunt doen, of je wat sexy zinnetjes in moet studeren of dat je eventueel iets mee moet nemen.

Op welke manier word je het liefst aangeraakt?

Nog een vraag die het eerste contact minder ongemakkelijk kan maken. Je kunt hierdoor veel gerichter te werk gaan. Na het stellen van deze vraag weet je hopelijk ook beter hoe je je partner niet aan moet raken. Dat is ook belangrijk!