Dit zijn de signalen van jaloezie die je niet moet negeren

Relaties door Maya Luz

Jaloezie ervaren binnen een relatie is best normaal. Het is een obstakel waar veel koppels mee te maken krijgen. Maar zolang erover gecommuniceerd wordt, is het een probleem dat opgelost kan worden. Helaas zijn sommige gevallen te extreem en bereik je gevaarlijk gebied. Dit zijn daarom signalen van jaloezie die je niet moet negeren.

Lees ook: Ben jij een bitch tegen je partner? Wij weten waarom (en dit kun je er tegen doen)

Ze houden je altijd in de gaten

Wanneer je partner interesse toont in wat je doet in je dagelijks leven is dit niet meer dan normaal. Ze vragen naar je dag, daar is niks mis mee. Het gaat alleen een grens over wanneer ze je constant appen of bellen om te vragen waar je bent en wat je aan het doen bent. Het voelt voor jou meer als een verplichting om te laten weten wat je aan het doen bent. Je partner geeft je het gevoel dat je iets verbergt als je niet vertelt waar je bent. Dit is een duidelijk teken van jaloezie. Vertellen over je dag hoort een normaal onderdeel van een relatie te zijn dat spontaan ter sprake komt. Zodra het een verplichting wordt en er consequenties zijn wanneer je dit niet doet, is er iets flink mis.

Hun jaloezie resulteert in woede

Woede is een emotie die we allemaal weleens ervaren en soms barsten we uit. Je gedraagt je dan op een manier waar je achteraf vaak niet trots op bent. Dit is oké, het hoort bij de menselijke ervaring. Maar in een relatie is het niet oké wanneer je over eieren moet lopen om te voorkomen dat je partner uitbartst. Wanneer je merkt dat je kleine leugentjes om bestwil gaat vertellen of dingen voor je houdt, is dit een teken dat hun jaloezie toxic is. Open en eerlijk tegen ze zijn voelt onveilig. Dit is een duidelijk signaal dat de jaloezie van je partner gevaarlijke vormen aanneemt.

Ze laten je geen tijd doorbrengen met andere mensen

Een jaloers iemand wil je het liefst helemaal voor henzelf houden. Andere mensen vormen een bedreiging en dus hebben ze liever niet dat je tijd met hen doorbrengt. Zodra je aangeeft dat je plannen hebt gemaakt met vrienden, gaan ze proberen om je van gedachte te laten veranderen. Dit begint vaak heel onschuldig. Ze zeggen dat ze je missen of dat ze graag tijd met je door willen brengen. Maar later verandert dit en verbieden ze je om je vrienden boven hen te kiezen. Tijd met vrienden doorbrengen is belangrijk, ook als je een partner hebt. Balans vinden is essentieel. Maar als je partner al je aandacht opeist en de balans bewust verstoort, is dit niet goed.

Ze proberen andere mensen uit je leven weg te halen

Zodra ze ervoor hebben gezorgd dat je je vrienden niet meer ziet, willen ze het liefst dat je helemaal geen contact meer met ze hebt. Dit doen ze door ze zwart te maken. Ze vertellen je slechte dingen over je vrienden (die vaak niet eens waar zijn) zodat jij geen contact meer met ze wil. Hierdoor vormen ze geen bedreiging meer. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze ook je familie uit je leven willen verdrijven. Merk je dat je partner dit doet? Negeer dit dan niet!

Lees ook: Wil jij de liefde vinden in 2024? Dit zijn de leukste manieren om mensen te ontmoeten