Wil jij de liefde vinden in 2024? Dit zijn de leukste manieren om mensen te ontmoeten

Single & daten door Maya Luz

De liefde vinden, het klinkt als iets onbereikbaars af en toe. Op datingapps swipen is niet altijd de beste manier om iemand te ontmoeten. Maar wat kunnen we dan wel doen? Dit zijn de leukste manieren om mensen te ontmoeten dit jaar.

Lees ook: TikTok heeft een nieuwe relatietheorie: dit moet je erover weten

Zeg vaker ja tegen spontane uitjes

We snappen het, soms wil je gewoon even een avondje onder een dekentje liggen en een serie kijken. Toch moedigen we je aan om wat vaker ja te zeggen als je vrienden je meevragen naar feestjes of andere activiteiten. Via via is een hele goede manier om mensen te leren kennen. Misschien ontmoet je wel een hele goede vriend van een van je vriendinnen waar het helemaal mee klikt. We garanderen natuurlijk niet dat je op deze manier iemand zal ontmoeten, maar soms zit geluk in een klein hoekje.

Breng eens een bezoekje aan een hondenpark

Hondenmensen, opgelet. Als je een leuke hondeneigenaar aan de haak wil slaan, is een hondenpark natuurlijk de place to be. Maak een wandeling (met je hond als je die hebt) en kijk een beetje rond. Als je een hondenpark in de buurt hebt is dit top, want hier lopen dan als het goed is mensen rond die ook in de buurt wonen. Misschien vinden jij en je hond wel jullie nieuwe levenspartners.

Ga naar een boekenwinkel of bibliotheek

Als je van lezen houdt, is een partner vinden die hier ook in geïnteresseerd is hartstikke leuk. Een boekenwinkel of een bibliotheek is dan de ideale plek om iemand te ontmoeten. Ga bijvoorbeeld tussen de romantische fictie staan en kijk of er mensen rondlopen die jou vast wel kunnen vertellen of het boek dat je in je handen hebt goed is. Wie weet kunnen jullie onder het genot van een kopje koffie over het boek praten.

Ga eens buiten de deur werken

Thuiswerkers kennen het maar al te goed. Je staat op, je zet je laptop aan en aan het einde van de dag klap je hem weer dicht en duik je je bed weer in. Lekker makkelijk allemaal, maar op die manier ontmoet je dus nooit iemand. Durf eens ergens anders te gaan zitten. Denk aan een leuk koffietentje of een openbare bibliotheek. Misschien zie je tussen het werken door wel een andere harde werker zitten en kun je aanbieden om ze te helpen.

Meld je aan voor workshops

Tot slot kun je je zoektocht naar de liefde ook nog eens nuttig maken. Als je nog een nieuwe skill wil leren, is dit het moment om hier een workshop voor te boeken. Zo leer je nog eens wat en ontmoet je misschien wel de liefde van je leven. Inspiratie nodig? Wat dacht je van pottenbakken...

Lees ook: Date erop los in 2024: dít worden de datingtrends!