TikTok heeft een nieuwe relatietheorie: dit moet je erover weten

Relaties door Maya Luz

TikTok is een plek op het internet waar veel interessante en soms vergezochte theorieën ontstaan. Mensen op TikTok hebben overal wel een antwoord op, ook of jij en je partner goed bij elkaar passen. Dit is wat de nieuwe 'orange peel' theorie inhoudt en wat het je kan vertellen over je relatie.

Lees ook: Date erop los in 2024: dít worden de datingtrends!

Wat is de orange peel theorie?

Liefde uiten doen we op allerlei manieren. We hebben allemaal verschillende love languages. Acts of service is een van deze love languages. Het houdt in dat je je liefde voor iemand uit door dingen voor ze te doen, om ze te helpen. Dit kan je al doen door maar een hele kleine taak over te nemen, een sinaasappel pellen bijvoorbeeld. De orange peel theorie werkt aan de hand van deze kleine gunst die je kunt doen voor je partner. De theorie dient om het niveau van vertrouwen en de kracht van een relatie te meten. Dit wordt gedaan door te kijken in hoeverre je partner bereid is om je te helpen met kleine dingetjes, zoals het pellen van een sinaasappel.

Je kunt de theorie toepassen door aan je partner te vragen of ze een klein klusje voor je willen doen dat je best zelf kunt doen, maar gewoon even geen zin in hebt. De meeste mensen op TikTok gebruiken dus het pellen van een sinaasappel maar het kan ook iets anders zijn. Aan de hand van de reactie van je partner kun je veel zeggen over jullie relatie. Het vertelt je veel over hun houding tegenover jou en de relatie. Als je partner bereid is om kleine, simpele taakjes van je over te nemen die je ook makkelijk zelf kunt doen, dan hebben ze veel waardering voor jou en de relatie. Tenminste, dat is wat de theorie claimt.

@annabhamm the orange peel theory explained🍊👩🏻‍❤️‍👨🏼 #relationships #orangepeeltheory #relationshiptips #greenflags #bidsforattention #healthylove #relationshipadvice ♬ Dream Away - Ramol

Is deze theorie betrouwbaar?

Dus, moeten we nu allemaal aan onze partner gaan vragen om een sinaasappel voor ons te pellen om de relatie te evalueren? Niet per se. Maar als je partner je (bijna) nooit met kleine dingen wil helpen of boos reageert als je hierom vraagt, kan dit een enorme red flag zijn. Toch is deze theorie niet altijd de beste manier om te zien of je relatie gezond is. De orange peel theory is bedoeld om luchtig en grappig te zijn, neem het dus vooral niet te serieus. Als je partner nee zegt, zit hier misschien een hele geldige reden achter. En als ze ja zeggen betekent dit niet per se dat de relatie perfect is. De trend is zeker leuk om een keer te doen voor de grap, maar neem het dus met een korreltje zout.

Lees ook: Dit is hoe ieder sterrenbeeld zich het beste voorbereidt op een eerste date