Shocking: Het nieuwe schoonheidsideaal The Thigh Gap

Lichaam door Redactie Ze.nl

Jonge meisjes hebben er alles voor over: een kleine ruimte tussen de bovenbenen. Oftewel 'The Thigh Gap'. Het is dé nieuwe trend op alle social media, een holte tussen de binnenkant van de vrouwelijke dijen. Say what?!

 
De trend begon gek genoeg bij mannelijke liefhebbers. Er kwam een soort fanpagina op Facebook die nu al meer dan 7.000 (vooral mannelijke) likes heeft. Maar het beautyverschijnsel bleef helaas onder jonge meiden niet onopgemerkt. En binnen no time werden de gekste dingen verzonnen om zo snel mogelijk af te vallen.
 


Trending topic

De regel van dit bizarre schoonheidsideaal is simpel: de bovenbenen mogen elkaar niet raken wanneer je rechtop staat. En hoe groter de ruimte, hoe beter. Afslankpillen, extreem sporten of een dieet van babyvoeding: meiden overschrijden alle gezondheidsgrenzen om ook de ?trotse? eigenares te zijn van the gap. Op fora zoeken de meisjes elkaar op en wisselen ze tips uit. Het doet ons een beetje denken aan de huiveringwekkende pro-anawebsites.

De frustratie onder meiden is dan ook enorm groot als er geen resultaat wordt geboekt. Een enkeling die het wel lukt, stuurt voldaan de ene foto na de andere het internet op, zoals op tumblr.com. Sommige benen lijken net kleine luciferstokjes die aan de romp zijn vastgeplakt...  


Maar de puberende meisjes nemen niet alleen elkaar als voorbeeld. Extreem dunne modellen en celebs als Cara Delevingne en Alexa Chung worden aanbeden om hun 'holtes'. Fans hebben zelfs een Twitterpagina opgericht voor Cara Delevingnes thigh gap.

Kijk hier voor meer weerzinwekkende foto's van the thigh gap. Let wel: sommige foto's zijn shockerend. 
 
Wij krijgen kippenvel van deze trend en hopen dat ?ie gauw verdwijnt. En jij?

Fotocredits: WeHeartIt