Bob jij of bob ik: De 6 leukste boblijn trends

Haar door Marleen_S
Met de zomer in aantocht zit je echt niet te wachten op een kleffe, lange haardos in je nek. Tijd om de schaar erin te zetten, maar welk modelletje? Kies voor de bob! Lang of asymmetrisch: het is een echte statement hairdo!

 
Je moet misschien wel - oké een enorme ? stap zetten om je lange lokken vaarwel te zeggen, maar ook met een bob kun je echt alle kanten op. Ultrakort met opgeschoren zijkanten is misschien wat te heftig, maar wat dacht je van de volgende soorten boblijnen?
 

Lange bob - oftewel de 'lob' 

Lange bob

De lange bob is al een tijdje hip in mode- en beautyland. Fashionista Olivia Palermo knipte een tijd terug haar lange lokken in een modelletje ?lob? ? lange bob ? en it looked so good! Bij een lange bob gaat het erom dat al je haar op één lengte wordt geknipt. Dit is vooral erg mooi als je dik haar hebt. Ook is deze variant van de boblijn heel geschikt als je het nog niet helemaal aandurft om de schaar er hoog in te zetten. Plus, je kunt eindeloos variëren met een lange bob. Een staartje voor een sportieve look en krullen tijdens een avondje uit.
 


Lekker kort, maar krachtig
 
Ultrakort

Dit is voor de echte daredevils onder ons. Als je je lange haar helemaal zat bent, kun je het maar beter gelijk goed doen. Bij een korte bob is je nek helemaal vrij. Kan het mooi heerlijk luchten als je in de zon ligt te bakken. Een voordeel van een short hairdo is dat je haartjes ook snel droog worden na het douchen. Heb je een beetje futloos en dun haar? Gebruik dan een verstevigende mousse en föhn je haar ondersteboven.
 

Een asymmetrische bob

Asymmetrisch

Een variant die net even wat anders is dan anders: de asymmetrische bob. Hierbij is de ene kant lekker kort ? vaak ook opgeschoren ? en de andere kant lekker lang. De langste kant komt meestal tot kinhoogte ongeveer, anders is het lengteverschil te groot.
 

Schuine boblijn

Schuine boblijn

Als je geen zin hebt in een recht toe, recht aan kapsel dan is een schuine bob wel iets voor jou. Je haartjes worden dusdanig in model geknipt dat de voorpunten langer zijn dan de achterkant. Deze puntjes moeten ook weer niet te lang worden, want anders raakt je modelletje uit balans. Wat kortere plukjes op je kruin en sierlijke lang langs je gezicht. Helemaal hip!
 

Rommelig met een pony

Met pony

Ook vrouwen met een langwerpig hoofd kunnen zeker een bob laten knippen. Om de lengte wat te breken knip je er gewoon een pony bij. Opzij, over je voorhoofd of kleine plukjes: alles kan en mag. Zolang er maar lekker veel laagjes in je korte kapsel worden geknipt. Dat geeft veel volume en het staat ook nog eens heel leuk als je er krullen in maakt.
 

Heel stoer en heel kort

Opgeschoren

Dit is de meeste heftige variant van alle boblijnen: alleen voor de excentriekelingen onder ons. Helemaal als je er ook nog een opvallend kleurtje rood of paars in gooit. Bij deze coupe wordt de achterkant van je haar hoog opgeschoren en valt de rest van je haar hier half overheen.
 
 Welke boblijn zou jij wel willen uitproberen?

Fotocredits: Pinterest