Een bob laten knippen? Dit zijn de leukste bob kapsels

Haar door Maya Luz

Heb jij al een tijdje het idee om je haar kort te knippen? Dan is een bob een perfect kapsel om voor te gaan. Dat klinkt erg simpel, maar een bob is een kapsel met veel variaties. Dit zijn de leukste bob kapsels om mee te nemen naar de kapper als inspiratie.

Lees ook: Waarom krijg je in de winter sneller statisch haar en wat doe je ertegen?

De bubbel bob

Eind vorig jaar zagen we de bubbel bob al een opkomst maken. Nu neemt de populariteit exponentieel toe. De bubbel bob is een luchtig kapsel met veel ruimte voor beweging. Zoals de naam al verklapt, heeft dit kapsel iets weg van een bubbel. Het kapsel is rond en de puntjes van het haar staan naar binnen gedraaid. Het haar vormt zich mooi vond het gezicht en komt net onder de kin.

Meer op Instagram

De micro bob

Voor wie houdt van een ultra kort kapsel, is de micro bob de ideale optie. De populariteit van dit kapsel neemt ook erg snel toe. In plaats van haar dat tot je schouders komt, komt dit kapsel tot aan je jukbeenderen. Als je houdt van een kapsel dat je gemakkelijk kunt stylen en er altijd chique uitziet, is dit een absolute topper. Dit kapsel ziet er prachtig uit met beachy waves of een wet look.

Meer op Instagram

De box bob

De bubbel bob gaat voor ronde vormen, de box bob gaat juist voor rechte lijnen. De box bob is een moderne versie van de klassieke bob. Er zijn geen laagjes en de puntjes zijn in een rechte lijn geknipt. Het is lekker kort, scherp en strak. Celebs zoals Hailey Bieber zijn een grote fan van deze look. We raden je zeker aan om deze bob te laten knippen als je een strakke kaaklijn of sprekende jukbeenderen hebt.

Meer op Instagram

De jaren '90 bob

De trends uit de jaren '90 komen altijd terug. Ook de klassieke bob look uit dit tijdperk maakt een comeback. Er zijn subtiele laagjes en de focus bij dit kapsel ligt voornamelijk op volume. Als je houdt van een kort kapsel dat alsnog lekker op mag vallen, is deze bob de ideale keuze voor jou.

Meer op Instagram

Lees ook: Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm?