Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm?

Haar door Redactie Ze.nl

Iedereen heeft een andere gezichtsvorm, en hier horen ook weer kapsels bij die er het beste bij passen. Heb jij op dit moment wel een kapsel waarbij je gezicht het allerbeste tot haar recht komt? Je leest het hier!

Welke gezichtsvorm heb jij?

Allereerst is het handig om te weten welke gezichtsvorm je nu precies hebt. Er zijn er namelijk een aantal die best op elkaar lijken. Je hebt hiervoor een meetlint, een spiegel en pen en papier nodig. Heb je dit even niet bij de hand, dan kun je het ook op de gok doen. Doe je haar strak naar achter zodat je er geen last van hebt en meet dan deze vier dingen:

A. Je gezichtsbreedte boven. Plaats het meetlint op je jukbeenderen, zodat hij net boven je wangen maar onder je ogen zit.
B. Je gezichtsbreedte onder. Dit doe je door je kaken op het breedste punt te meten. Als het goed is, zit het lint net onder je neus.
C. Je gezichtslengte. Meet de lengte van je gezicht van je haarlijn tot op het puntje van je kin.
D. Je voorhoofd. Het lint ligt meestal op de helft van je wenkbrauwen en je haarlijn. 

 

gezichtsvorm kapsel

 

  • Rond gezicht: Liggen de getallen bij A en C heel dicht bij elkaar? En B en D ook? Dan heb je een rond gezicht.
  • Ovaal gezicht: Als C groter is dan A, dan heb je een ovaal gezicht.
  • Hartvormig gezicht: Als A zo'n beetje hetzelfde is als D, en C ligt lager dan deze getallen, dan is de kans groot dat je gezicht hartvormig is.
  • Vierkant gezicht: Als A, B en C erg dicht bij elkaar liggen, heb je een vierkant gezicht.
  • Diamantvorm: Als B en D (bijna) gelijk zijn en het getal achter nummer C ligt hoger, dan ben je een diamant.
  • Driehoekig gezicht: Ligt B hoger dan A en D? Dan heb je een driehoekig gezicht.


De mooiste kapsels per gezichtsvorm

Vierkant

Do's: Ga voor een coupe met volume waardoor je brede kaaklijn niet opvalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende laagjes. Ook verschillende kleurtjes (highlights) staan jou prima en maken je gezicht wat zachter. Een schuine pony met halflang of lang haar staat jou ook prima. 
Dont's: Een rechte pony of een boblijn die eindigt boven of op de kaak. Zorg dat je haar langer is dan je kaaklijn en dat het niet slap en rondom je gezicht hangt. Het beste is om voor volume op je kruin te gaan.
Celebrities: Demi Moore, Sandra Bullock, Keira Knightley.

gezichtsvorm keira knightley

Ovaal

Do's: Een bob, met een langere voorkant en een korte achterkant, staat jou erg goed. Maar ook een halflange bob of lang haar staat jou goed; ga voor laagjes en steek bijvoorbeeld een paar van de voorste stukjes naar achteren voor een soort 'kuif'.
Dont's: Vermijd haar dat naar voren hangt, zoals een pony. Hierdoor verlies je je gezichtsvorm achter je haar en lijkt je gezicht ronder dan het daadwerkelijk is. 
Celebrities: Julia Roberts, Mariah Carey, Blake Lively

kapsels gezicht

Hartvormig 

Do's: Lang en golvend haar staat jou zeker goed. Ga bijvoorbeeld voor lowlights bovenop en highlights onder, zodat je jukbeenderen mooi uitkomen. Een pony zal, vooral als je haar wat dikker is, heel mooi staan. Een bob kan bij jou ook prima, maar staat het mooist bij golvend/krullend haar en als de bob maar niet langer dan je kaaklijn is. 
Dont's: Vermijd kapsels die het voorhoofd benadrukken. Strijk je haar dus niet glad naar achteren en zorg dat er op je kruin niet te veel volume zit. Daarnaast wordt je kin hier heel smal en lang van. Benadruk juist je jukbeenderen!
Celebrities: Naomi Campbell, Jennifer Love Hewitt, Kim Kardashian

gezichtsvorm

Rond

Do's: Het mooiste kapsel voor een rond gezicht is langer haar tot de schouder of langer. Vooral als je golvend haar hebt, moet je dit vooral zo laten. Krullen of slag in je haar zorgen er namelijk voor dat de rondingen in je gezicht worden afgebuigd. 
Dont's: Vermijd kort haar dat rondom je gezicht hangt. Zorg er ook voor dat er niet zoveel volume bij de oren en wangen zit, omdat je gezicht hier het breedst is.  
Celebrities: Drew Barrymore, Jennifer Lawrence, Selena Gomez

kapsels gezichtsvorm

Driehoek

Do's: Welk edgy kapsel het beste voor jou werkt? De asymmetrische bob! Dit kapsel voegt namelijk evenwicht toe en zo lijken je brede kin en smalle voorhoofd meer in verhouding. Ook een zijscheiding werkt voor jou goed, omdat je voorhoofd hierdoor breder lijkt. En qua volume? Dat kun jij beter aan de bovenkant hebben. 
Dont's: Vermijd een korte, stomp gesneden pony en te veel laagjes. 
Celebrities: Renee Zellweger, Reese Witherspoon, Eva Mendes

kapsels gezichtsvorm

Diamant

Do's: Wat mooi staat bij jou? Een zijscheiding werkt voor jou het beste omdat dit zorgt voor extra breedte. Zorg ook dat het volume meer aan de zijkant dan aan de bovenkant van je hoofd zit. Een kort kapsel met het haar achter de oren of een bob op kinlengte staat je ook erg leuk.
Dont's: Zorg dat er niet te veel haar in je gezicht hangt, hierdoor maak je je gezicht alleen maar smaller.

Celebrities: Madonna, Meg Ryan, Cameron Diaz

cameron diaz gezichtsvorm