Halflange bob: bij deze gezichtsvormen past het 

Haar door Redactie Ze.nl

Denk je eraan om de schaar in je lange lokken te zetten? Een halflange bob is helemaal hot, maar zeker niet voor ieder gezichtstype weggelegd. Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm? Zodra je dat hebt uitgevogeld, kun je hier lezen bij welke gezichtsvormen een halflange bob perfect staat.

halflange bob

Lees ook: De beste kapsels voor dun haar 2019

Verschillende boblijnen

Een boblijn kapsel komt in verschillende soorten en maten. Vind je het spannend om direct voor een korte coupe te gaan? Dan kun je eerst lang haar in laagjes laten knippen. Zo kun je voor een strakke variant kiezen, waarbij je kapsel op één lengte wordt afgeknipt. De echte durval knipt er ook nog een loeistrakke pony bij. Ook kun je je boblijn aan de achterkant korter laten knippen dan de voorkant, waarbij de voorste plukken een speels effect geven. En dan heb je nog de halflange bob, waarbij het haar net voorbij de kaaklijn valt. Vooral de rommelige variant is de laatste tijd helemaal hot en dit wordt dan ook veelvuldig bij celebs op de rode loper gezien. Nog een voordeel aan de halflange bob: je kunt nog steeds in de weer met allerlei toffe opsteekkapsels.

Halflange bob: ovaalvormig gezicht

Heb jij een ovaal gezicht? Dan heb je geluk, want jou staat vrijwel alles. Ook in de categorie boblijnen kun je veel hebben: kort, halflang, recht en rommelig. Vooral een halflange bob met een lange voorkant en een korte achterkant rock je als geen ander. Vermijd wel teveel haar dat naar voren valt, zoals een pony. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lawrence (@jenniferlawrence_) on

Halflange bob: rondvormig gezicht

Ben je gezegend met een rond gezichtje á la Selena Gomez? Dan is een halflange bob ook ideaal voor jouw gezichtsvorm. Tip van de dag: ga voor een rommelig modelletje. Dit accentueert je gelaatstrekken namelijk het beste en neemt iets van ronding in je gezicht weg. Klinkt ingewikkeld? Welnee, indien goed geknipt heeft ‘ie maar weinig aandacht nodig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EMMA STONE FP (INDIA❤️) (@emmastonez_) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez 🔵 (@selenagomezs.1) on

Halflange bob: hartvormig gezicht

Ook bij een hartvormig gezicht staat een halflange bob prachtig, en dan met name een golvende variant. Dit haalt de strakke lijnen uit je gezicht en verzacht de boel. Vermijd wel een strakke scheiding in het midden, want dat kan je voorhoofd teveel accentueren. Wil je nog een stapje verder? Ga dan voor een stoere pixie cut, waarbij je haar écht kort is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hailey Baldwin Bieber (@haileybieber) op

Halflange bob: diamantvormig gezicht

Ook bij een diamantvormig gezicht staat een halflange bob uitstekend. Het beste combineer je jouw gloednieuwe boblijn met een zijscheiding, want dit zorgt voor wat extra breedte in je gezicht. Het mooiste voor jouw gezicht is een kapsel met meer volume aan de zijkant dan de bovenkant van je hoofd. Goed nieuws, want laat een halflange bob dit nu net perféct doen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eiza (@eizagonzalez) op

Kan je halflange bob wel een fris kleurtje gebruiken? Dan vind je dit vast ook interessant: Dit wordt de haartrend voor brunettes in 2019

Beeld: Getty