Haar sneller laten groeien? 11 do's & don'ts voor prachtige lange lokken

Haar door Sabine
Je haar lang laten groeien kost tijd. Veel tijd. We zijn namelijk helaas niet allemaal gezegend met een enorme bos haar à la Blake Lively. Toch doen we nog altijd onze stinkende best om lange lokken te creëren. Wil je je haar sneller laten groeien? Op het internet vind je duizenden antwoorden om je haar sneller laten groeien. Daardoor zie je soms door de bomen het bos niet meer. Snappen wij! Daarom hebben wij het antwoord: wat moet je wél doen en wat kun je beter laten? 

haar sneller laten groeien

Haar sneller laten groeien: DON'T!

Stressen 

Wil je je haar sneller laten groeien? Dan is stress een absolute killer. Soms kun je er niets aan doen dat je periodes van stress hebt, maar probéér je in ieder geval zo min mogelijk druk te maken. Stress is namelijk een van de factoren die zorgt voor haarverlies. Het verstoort de haargroei en kan er voor zorgen dat je haar uitvalt. Zorg dus voor genoeg Zen-momentjes.

Elke dag wassen

Hoewel de verleiding groot is om elke dag te beginnen met een schone coupe, kun je toch beter een wasbeurt overslaan. Het is namelijk ontzettend slecht voor je haar om het dagelijks te wassen, omdat je zo de natuurlijke oliën wegwast. Probeer in plaats daarvan je haar twee, hooguit drie keer per week te wassen. 

Hitte gebruiken

Föhnen en stijlen: je haar krijgt flink wat hitte te voorduren. En zoals je weet: hitte is slecht voor je haar (lees: gespleten en dode punten). Wil je je haar sneller laten groeien? Probeer het föhnen en stijlen/krullen dan een beetje binnen de perken te houden. Nog een tip: gebruik niet te heet water wanneer je je haren wast. Hoe lekker een hete douche ook kan zijn, je haar wordt er helaas minder blij van.

Elastiekjes met ijzer gebruiken

Wil je je haar sneller laten groeien? Zorg dan dat je beter geen elastiekjes met ijzer gebruikt om je haar op te steken. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar afbreekt. Het is beter voor je haar om elastiekjes zonder een metalen tussenstukje te gebruiken. Laten de welbekende scrunchies momenteel helemaal hot zijn! Komt dat even mooi uit.

Borstelen/kammen wanneer je haar nat is  

Wanneer je net onder de douche vandaan komt, ben je nog weleens geneigd om je haar meteen te borstelen zodat je het water er beter uit kunt knijpen. Helaas blijkt dat hartstikke slecht te zijn, want ook hier breekt je haar van af.

Do's en don'ts om je haar sneller te laten groeien

Haar sneller laten groeien: DO! 

Je hoofdhuid masseren

Vraag je je weleens af: hoe groeit je haar sneller? Dan volgen hier een aantal tips. En we beginnen met de minst vervelende tip: een hoofdhuidmassage. Door je hoofdhuid te masseren zorg je voor een goede bloedtoevoer en dat stimuleert je haargroei. Zo kun je je  haar sneller laten groeien. Bovendien voelt het ook nog eens hartstikke fijn. Dus masseer je hoofdhuid regelmatig, of laat je lover het doen. Sla je twee vliegen in een klap! 

Je haar ondersteboven laten hangen

Oké, we geven eerlijk toe dat een klein beetje raar klinkt maar het schijnt te werken. Je moet je hoofd ondersteboven laten hangen, wil je je haar sneller laten groeien. Het is simpel: je laat je hoofd ondersteboven naar beneden hangen voor ongeveer drie minuten. Het stimuleert de circulatie van je bloed en daarmee ook de groei van je haar.

Eimasker

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar eieren zijn erg goed voor de groei van je haar. Ze zitten namelijk vol met proteïne en andere dingen die erg goed zijn voor je coupe fabulous, zoals ijzer, zwavel, fosfor en zink. Het is daarom goed om één keer in de maand een eimasker te nemen, om je haar sneller laten groeien. Hoe je het maakt? Heel simpel: kluts gewoon twee eieren en vier eetlepels olijfolie door elkaar. 

Voorzichtig kammen

Als je haast heb en toch nog een beetje goed voor de dag wilt komen, rag je die kam door je haar. Alleen is dat niet zo’n goed idee als je zuinig wilt zijn op je lange lokken en je haar sneller laten groeien. Je kunt je haar beter voorzichtig kammen. Begin dus onder bij de punten en kam daarna steeds hoger naar beneden. Als je meteen boven aan begint, kam je de klitten alleen maar verder door je haar. 

Kokosmelk in conditioner 

Naast eieren is er ook nog een ander soort voedsel dat goed is voor je haar: kokosmelk. Er zitten veel proteïnen en vitaminen in die ervoor zorgen dat je haar sterker wordt. Voeg gewoon wat kokosmelk toe aan je conditioner en het klusje is al geklaard. 

Regelmatig bijpunten 

Regelmatig een bezoekje brengen aan de kapper is ook echt een aanrader voor je haar. Je moet je haar ongeveer een keer in de twee maanden laten knippen, op z’n minst elke drie à vier maanden. Als je je afvraagt: hoe snel groeit haar? Nou, best snel, als je het regelmatig laat bijpunten. Oké, dat je haar sneller groeit door een bezoekje aan de kapper is een fabeltje, maar het is wél belangrijk als je lang én gezond haar wilt hebben en vooral behouden. Door het regelmatig te knippen, zorg je ervoor dat de gespleten haarpunten niet nog verder splijten, waardoor er tijdens je volgende knipbeurt nóg meer af moet. 
 

 haar sneller groeien