Beauty / Haar
Haar

Dit zijn de haartrends van najaar 2018

De zomer is voorbij, dus de hoogste tijd om zon, zee en zand uit je haar te spoelen en je lokken klaar te stomen voor het najaar. Maar zit je even met je handen in het haar wat je ermee moet? Don't you worry, want ik vroeg Iris Poldervaart en Kim Sandee van haarsalon The Color het hemd van het lijf over alle najaarstrends van 2018. Iris: “Haartrends zijn eigenlijk net als modetrends, dat gaat hand in hand.”

Haartrends: blond

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: voor ieder haartype is er dit najaar wel iets moois te vinden. Kijk, daar houden we van! Creative Brand Director van The Color Iris vertelt: “Op het gebied van kleur zien we dit najaar veel verschillende inspiratie. Voor mensen met donker haar doen warme tinten zoals brons het goed. Dit kun je bijvoorbeeld verwerken in een mooie balayage waarbij de bovenkant donker is en naar een warm boterblond uitloopt in de puntjes.”

Haartrends: blond

Zoals bijvoorbeeld de ‘Strand Lights’, dit zijn highlights, maar dan breder en met meer contrast, dat wil zeggen het verschil tussen licht en donker." 

In de mode zien we nu veel warme nudetinten. Iris: "Dat komt ook weer terug in het haar. We zien een langzame verschuiving van koele tinten naar warmere tinten. Voorheen zag je veel asblond, koele kleuren en zelfs grijs, maar nu wordt het meer boterblond.”

Haartrends: kleur

Wil je een keer iets extra’s met je haar doen? Dan is dit echt iets voor jou. Iris: “Dit najaar gaat er meer gespeeld worden met ‘echte kleuren’. Het is bij krullen bijvoorbeeld leuk om heel subtiel wat plukjes aan te zetten met een pure kleur, zoals felpaars of fuschia. Het effect is net zo subtiel als een highlight, maar dan met een kleurtje.” Tja, leuk voor even, maar loop je dan direct een jaar met paars haar? “Welnee!”, zegt Iris, “na veel wassen wordt de kleur een beetje ‘dusty’ en uiteindelijk verdwijnt het gewoon, waarna er een mooie blonde kleur onder zit.” 

Best leuk, zo’n speelse twist aan je haar. En met dat speelse weten ze bij The Color wel raad. Zo vertelt Iris me ook over ‘de Peek-a-boo’: “Daarbij maakt de Color Specialist een zijscheiding, waarbij je haar naar één kant geflipt wordt. Vervolgens zet ze in dat ene stukje een aantal felle kleurtjes aan, zoals groen, lila en roze. Het leuke aan deze look is dat je er niets van ziet als je je haar los of in een staart hebt, maar op een feestje kun je je haar naar één kant gooien en komt dat speelse effect tevoorschijn. 

Haartrends: kapsels

Misschien heb je ‘m al voorbij zien komen: de curtain pony. Iris: “Hij is overgewaaid uit de jaren 70, wat we ook op modegebied veel voorbij zien komen. Het is een lange pony die langer wordt aan de zijkanten en je als een gordijntje opzij kunt vegen. Handig als je het spannend vindt om een pony te laten knippen of 'm even zat bent.” Sidenote: hoe tof die trend ook is, hou er wel rekening mee dat het niet voor ieder gezichtstype is weggelegd. Laat je dus altijd adviseren door je kapper.

Qua lengte zet de lange bob flink door. “Ongeveer vijf centimeter over de schouders. Deze kun je heel gestijld dragen, maar ook lekker rommelig", aldus Iris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1-800-chill-time ✨ Having an all-sundays kind of week and it’s goood 💕✌🏻 #marrakech #recharge #essential

A post shared by Yara Michels (@yara_michels) on

Effe geen tijd ’s ochtends?

De meesten van ons hebben er last van: ’s ochtends zolang in je bed blijven liggen dat je eigenlijk helemaal geen tijd hebt om je haar te fatsoeneren. Gelukkig weet Iris daar wel wat op: “De wokkel! Het dikke haarelastiek dat in alle kleuren, maten en stoffen komt. Niet alleen is het goed voor je haar, want daardoor breekt het minder snel, maar ook is je bad hair day binnen no time gefixt. Draag ‘m bijvoorbeeld in een laag knotje met een middenscheiding of met lang haar in een hoog knotje met wat losse lokken eronder. Verder zijn de haarbanden natuurlijk top voor een bad hair day, bijvoorbeeld in velvet of met dierenprint.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shop nu de Liesstiek met korting! 💦 #SALE #ellastiek #scrunchies

A post shared by ellastiek (@ellastiek.amsterdam) on

3. Vragen aan Color Specialist Kim Sandee:

1. Verven is slecht voor je haar, feit of fabel?

Kim: "Nee, wanneer het haar op de juiste manier gekleurd wordt hoeft dit niet slecht te zijn voor het haar. Wij kijken altijd naar de kwaliteit van het haar en wat het aankan. Daarnaast zijn we erg bewust van de producten waar we mee werken; de kleuringen zijn bijvoorbeeld mild voor het haar. Ook maken we gebruik van BOND Ultim8, deze treatment zorgt ervoor dat het haar direct tijdens het kleuren hersteld wordt."

2. Wanneer raad je het af om iemands haar te verven?

Kim: "Zodra ik zie dat de rekbaarheid uit het haar is en het snel afbreekt zou ik het afraden om het haar te kleuren. In dit geval zou ik adviseren om flink in de weer te gaan met verzorgingsproducten voordat we kunnen kleuren. Tijdens een consultgesprek gaan we ook altijd na wat voor geschiedenis het haar heeft. Soms is het haar gekleurd met een bepaald product en kan er bij opnieuw kleuren een chemische reactie ontstaan. Laat je daarom altijd goed adviseren in wat mogelijk is en wat niet."

3. Welke kleuren of kapsels vind jij het allerleukste om mee aan de slag te gaan?

Kim: "Ik vind alles qua kleuren fantastisch om te doen, maar mooie balayages zijn denk ik wel mijn favoriet. Ik hou ervan om mooie, zachte overlopen te creëren. Daarnaast vind ik het ook erg fijn als ik iemand kan helpen die ‘verpest’ is door een andere kapper. Mensen mooi en zelfverzekerd de deur uit laten gaan geeft mij het beste gevoel dat er is."

Lees ook: Wat is beter: je haar 's ochtends of 's avonds wassen?

Beeld: Unsplash