Wat is beter: je haar 's ochtends of 's avonds wassen?

Haar door Laura

Elke vrouw heeft wel een wasschema voor haar haren, right? Je weet wel, wanneer je precies uitgestippeld hebt wanneer je je haar moet wassen of wanneer je het een dagje kan laten, zodat je lokken zich op de juiste dagen op haar mooist zitten. Zo heeft menig dame ook een voorkeur om ’s avonds of juist ’s ochtends te shampooneren. Wist je al dat dit invloed heeft op hoe je kapsel valt? Kappers geven advies.

Als je vet haar hebt

Het hangt af van je haartype of je het beter in de avond of in de ochtend kan wassen. Heb je fijn haar dat snel vet wordt, dan is de ochtend het ideale wasmoment. “Doe dan vooral shampoo op de wortels en laat de rest vanzelf door je haar spoelen,” adviseert haarstyliste Tyler Colton. “Heb je haar met een dikkere textuur, dan maakt het niet veel uit of je 's ochtends of 's avonds een wasbeurt inplant. Dan hangt het vooral van je eigen voorkeur af en hoelang je nodig hebt om je haar 's ochtends in model te brengen.”

En krullend haar

Ook haarstyliste Amy Bradbury beaamt dat. "Dames met dunne, fijne haardossen die snel uitzakken en niet goed in model blijven, wassen hun haar best in de ochtend." Heb je krullen of dik haar met slag, dan geeft ze het volgende advies: "Het lijkt het mij beter om dan 's avonds te wassen. Volle krullen zou ik grotendeels laten drogen tijdens de avond, en de rest tijdens je slaap laten opdrogen. Je kan je haar de avond voordien al brushen of stijlen en het zal zich verder in model zetten terwijl je slaapt. De snelle afwerking kan je 's ochtends doen.”

Het kan ook afhangen van wat voor soort kapsel je wil hebben. “Wil je sluik, strak haar, dan was je het beter 's ochtends. Wie liever een nonchalante, beachy look heeft, kan de avond voordien wassen.”

Aanvullende tip van ons: ’s avonds wassen zorgt ervoor dat je ’s ochtends tijd bespaart en dat betekent: langer slapen!

via GIPHY

Lees ook: Halflange bob: bij deze gezichtsvormen past het 

 

 

Dit artikel verscheen eerder op Ze.nl.